Sdílet:

Bramborák recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí4 porce

Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčicí apod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • černý pepř - mletý
  • olej
  • 1 ks vajíčko
  • 80 g mouka - hladká
  • 800 g brambory
  • slanina nebo uzené
  • sůl
  • čerstvá nebo sušená:majoránka
  • 2 - 3 stroužky kvalitního česnek


Způsob přípravy

Připravíme si vhodnou pánev a kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky.

Zakoupené brambory zbavíme slupky. Opláchneme ve vodě. V mixéru nastrouháme (nebo na ručním struhadle).

Nandáme do větší mísy, osolíme, přidáme koření a bylinky. Dáme utřený česnek a uzeninu. (nemusí být) Vyklepneme vajíčko. Přisypeme mouku a zamícháme.

Na pánev kápneme trochu oleje. Opékáme z jedné i z druhé strany. Nandáme na talíř a papírovou utěrkou zbavíme větší mastnoty. Podáváme a vychutnáváme. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Bramborák recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Bramborák.
Hledat podobné recepty na internetu jako Bramborák


×