Bramborák recept
Bramborák je velmi oblíbená česká chuťovka. Jednoduchý a přitom, tak dobrý. Můžeme ho udělat i plněný, nebo potřít hořčicí apod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- černý pepř - mletý
- olej
- 1 ks vajíčko
- 80 g mouka - hladká
- 800 g brambory
- slanina nebo uzené
- sůl
- čerstvá nebo sušená:majoránka
- 2 - 3 stroužky kvalitního česnek
Způsob přípravy
Připravíme si vhodnou pánev a kuchyňské papírové utěrky nebo ubrousky.
Zakoupené brambory zbavíme slupky. Opláchneme ve vodě. V mixéru nastrouháme (nebo na ručním struhadle).
Nandáme do větší mísy, osolíme, přidáme koření a bylinky. Dáme utřený česnek a uzeninu. (nemusí být) Vyklepneme vajíčko. Přisypeme mouku a zamícháme.
Na pánev kápneme trochu oleje. Opékáme z jedné i z druhé strany. Nandáme na talíř a papírovou utěrkou zbavíme větší mastnoty. Podáváme a vychutnáváme. Dobrou chuť.