Koprová omáčka podle Pohlreicha recept
Koprová omáčka podle Pohlreicha je voňavá letní polévka. Má spoustu příznivců, ale i těch kteří ji odmítají. Tenhle recept je spíš pro ty, kteří koprovku milují.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l smetany
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- cukr
- ocet
- sůl
- svazek čerstvého kopru.
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme smetanou a polévku rozmícháme. Vaříme 15 minut. Pak do polévky přidáme nasekaný kopr, lžíci cukru a podle chuti ocet a špetku soli. Omáčka by měla být sladkokyselá, ale dochucení je už na vás.
Povaříme ještě 5 minut a můžeme podávat. Třeba s vařenými brambory a vejcem, nebo s knedlíkem a kouskem vařeného hovězího masa.