Domácí tatarská omáčka bez laktózy recept
Domácí tatarská omáčka bez laktózy je stejně dobrá, jako ta kupovaná. A navíc přesně víte, co obsahuje. Důležité je mít všechny ingredience ve stejné, nejlépe pokojové, teplotě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 naložené okurky
- 1/2 menší bílé cibule
- 2 vejce
- 1 lžíce hořčice
- 2 lžíce octa
- 200 ml olivového oleje
- sůl
- cukr
- mletý pepř
Způsob přípravy
Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky pak vyšleháme s octem, hořčicí, špetkou soli, cukru a pepře. Nakonec do směsi za stálého šlehání přiléváme olivový olej, až vznikne středně hustá směs.
Mezitím si na jemno nastrouháme nebo rozmixujeme, okurky a cibuli. Přidáme je do vaječné směsi a promícháme. Podle chuti můžeme do tatarské omáčky přidat sůl, cukr, nebo pepř.