Dýňové máslo recept
Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu nebo použít třeba jako náplň do buchet či koláčů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg máslová dýně
- 3 lžíce másla
- sůl
- 1 lžíce citronové šťávy
Způsob přípravy
Doma vyrobené dýňové máslo je skvělá pomazánka na čerstvé pečivo. Můžeme ho také přidat do bílého smetanového jogurtu nebo použít třeba jako náplň do buchet či koláčů. Dýni rozpůlíme na polovinu a vydlabeme semínka. Na vymazaném plechu ji pak pečeme asi 50 minut do měkka. Pak ji ještě trochu teplou oloupeme a v mixéru důkladně rozmixujeme na kaši.
Dýňovou kaši dáme znovu do hrnce a za stálého míchání zahřejeme až k bodu varu, krátce (asi 3 minuty) povaříme, pak odstavíme z plotny, přidáme máslo a citronovou šťávu, znovu důkladně promícháme a podle chuti osolíme. Necháme vychladnout, naplníme do skleniček a skladujeme v ledničce, kde nám dýňové máslo vydrží několik dní.