Kuřecí játra ve smetanové omáčce recept
Kuřecí játra ve smetanové omáčce, to je takový rychlý oběd nebo večeře. Třeba s hranolky nebo s vařenými bramborami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g kuřecích jater
- 70 g taveného sýra
- 600 ml smetany na vaření
- zelená petrželka
- mletý černý pepř
- sůl
- kari koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Kuřecí játra očistíme a zbavíme přebytečných blan. Pokrájíme je na přibližně stejně velké kousky. Na olivovém oleji játra ve vyšší pánvi osmažíme ze všech stran, pak je zalijeme smetanou a přivedeme ji k varu.
Nyní přidáme na kousky nakrájený tavený sýr a za stálého míchání vaříme, dokud se sýr ve smetaně úplně nerozpustí. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a kari a krátce povaříme, dokud nejdou játra hotová. Pak pánev odstavíme z plotny a přidáme už jen nakrájenou zelenou petrželku.