Pečená kachna recept
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kachna
- sůl
- kmín
Způsob přípravy
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. Připravíme si kachnu. Kachnu nejprve zbavíme připadných zbytků pírek, omyjeme ji a ideálně ji osušíme utěrkou. Kachnu prosolíme ze všech stran a i zevnitř, aby měla správnou chuť ve všech částech. Osolenou kachnu vložíme do pekáče a posypeme kmínem, dle naší chuťe (více kmínu neškodí).
Pekáč s kachnou přiklopíme víkem a vložíme do trouby, kterou máme předehřátou na 120°C. Pečeme 5 hodin bez otvírání víka. Po 5-ti hodinách máme kachnu, která svou chutí překoná všechny, které jste dosud ochutnaly. Jako přílohu doporučujeme červené zelí s jablky. Dobrou chuť!