Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOlivová focaccia s rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • Olivová focaccia s rozmarýnem
Olivová focaccia s rozmarýnem

Olivová focaccia s rozmarýnem

Za hodinu hotová italská focaccia? Budete se divit, ale je to možné a hlavně snadné. Udělejte doma dojem tímto italským pečivem. Budete za hvězdu.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Předkrm

Ingredience4 porce

4 porce
  • Sůl 2 člž
  • Mouka hladká 390 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Droždí sušené 7 g
  • Olivy černé 10 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Sůl 2 člž
  • Mouka hladká 390 g
  • Olej olivový 1 plž
  • Droždí sušené 7 g
  • Olivy černé 10 ks
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.

Příprava

1
Do mísy nasypte 390 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky soli a 7 g instantního droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2
Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a 1 lžíci olivového oleje. Promíchejte a pak propracujte v pružné těsto. Zapékací mísu vymažte olejem a do ní dejte těsto. Zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě.
3
Těsto po vykynutí rukama roztlačte do stran a v pravidelných rozestupech do něj prsty udělejte důlky, ať jsou olivy a snítky rozmarýnu vmáčknuty do těsta.
4
Potřete olivovým olejem a posypte hrubou solí. Vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte přibližně 30 minut, dokud focaccia nezezlátne. Nechte chvíli vychladit a poté už můžete odtrhávat a odtrhávat. Věřte, že za chvíli nebude co. Dobrou chuť.
1
Do mísy nasypte 390 g hladké mouky, přidejte 2 lžičky soli a 7 g instantního droždí, promíchejte a uprostřed udělejte důlek.
2
Do důlku vlijte 300 ml vlažné vody a 1 lžíci olivového oleje. Promíchejte a pak propracujte v pružné těsto. Zapékací mísu vymažte olejem a do ní dejte těsto. Zakryjte jej potravinářskou fólií a nechte 60 minut kynout na teplém místě.
3
Těsto po vykynutí rukama roztlačte do stran a v pravidelných rozestupech do něj prsty udělejte důlky, ať jsou olivy a snítky rozmarýnu vmáčknuty do těsta.
4
Potřete olivovým olejem a posypte hrubou solí. Vložte do trouby rozehřáté na 200 °C a pečte přibližně 30 minut, dokud focaccia nezezlátne. Nechte chvíli vychladit a poté už můžete odtrhávat a odtrhávat. Věřte, že za chvíli nebude co. Dobrou chuť.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jak udělat focacciu zdravější
    Focacciu můžete upéct ze špaldové mouky. Posypat ji můžete dýňovými semínky.
  • Co byste o soli měli vědět
    Sůl je chemickou sloučeninou sodíku a chloridu. Rozdíl mezi kamennou a mořskou solí je minimální. Obě soli musí obsahovat min. 97 % chloridu sodného. Kamenná sůl a některé druhy mořské soli se obohacují o jód. Ten může přispívat ke správné funkci štítné žlázy.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.