Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHuspenina
Albert logoAlbert logo
  • Huspenina
Huspenina

Huspenina

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Masopust
Předkrm

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Vepřové nožičky 6 ks
  • Vepřové koleno 1 ks
  • Nové koření 10 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Tymián sušený 1 člž
  • Bobkový list 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Sůl
  • Kvasný ocet 30 ml
  • Celer 1 ks
  • Petržel 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Kyselé okurky 1 ks
  • Hrášek mražený 100 g
  • Vepřové nožičky 6 ks
  • Vepřové koleno 1 ks
  • Nové koření 10 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Tymián sušený 1 člž
  • Bobkový list 4 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Sůl
  • Kvasný ocet 30 ml
  • Celer 1 ks
  • Petržel 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Kyselé okurky 1 ks
  • Hrášek mražený 100 g

Příprava

1
Nožičky a koleno dejte vařit – jen na chvilku, aby se srazila krev.
2
Vodu vylijte a natočte do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a sůl a vařte, dokud maso nezměkne. Hotové ho vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky.
3
Vývar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zelenina. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem.
4
Ještě teplou huspeninu nalijte do formy a dejte nejlépe pres noc do chladu. Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvu vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvě nakrájenou cibulí a octem.
1
Nožičky a koleno dejte vařit – jen na chvilku, aby se srazila krev.
2
Vodu vylijte a natočte do hrnce s masem novou – do té už přidejte koření a sůl a vařte, dokud maso nezměkne. Hotové ho vyndejte z vody – vodu nevylévejte – maso vykostěte a nakrájejte i s kůží na kousky.
3
Vývar přeceďte, osolte asi jednou lžící soli, přidejte maso, mrkev, petržel a celer a vařte, aby změkla i zelenina. Pak přidejte ocet, cibuli, okurku a hrášek a nechte směs už jen přejít varem.
4
Ještě teplou huspeninu nalijte do formy a dejte nejlépe pres noc do chladu. Až huspenina ztuhne, sundejte z ní vrstvu vysráženého tuku, vyklopte ji, nakrájejte a podávejte nejlépe s čerstvě nakrájenou cibulí a octem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 10 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.