Velikonoční salát s květákem a vejci recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Velikonoční salát s květákem a vejci si můžete připravit nejen o Velikonocích. I ḱdyž ty se pro množství vajec samy nabízejí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 květáku
  • 4 vařená vejce
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1 malá salátová okurka
  • 1 smetanový jogurt
  • 100 g majonézy
  • hořčice
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Květák rozebereme na růžičky a povaříme v osolené vodě 15 minut. Mezitím si očistíme okurku a nakrájíme ji nadrobno. Vařená vejce oloupeme a také je tak nakrájíme.

Smetanový jogurt rozšleháme s majonézou. Do mísy nasypeme nakrájenou okurku, sýr, vejce a nakonec přidáme vychladlý uvařený a vidličkou rozmačkaný květák.

V míse smícháme zeleninu s rozšlehaným jogurtem a vše promícháme. Podle chuti nakonec přidáme hořčici, sůl a pepř. Hotový salát uložíme do chladna.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Velikonoční salát s květákem a vejci recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu velikonoční salát květákem vejci .
Hledat podobné recepty na internetu jako Velikonoční salát s květákem a vejci

Kde najít informace



×