Vaření krup recept
Kroupy vaříme podle velikosti různou dobu. Těm malým stačí pár minut, ty větší potřebují i hodinu. Vaření krup, a používání této zdravé a chutné potraviny třeba jen jako přílohy, je stále častěiší v naších kuchyních. A to je dobře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g smetanového sýra
- 250 g krup
- 250 g červené řepy
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- sůl
- petrželka nebo pažitka
Způsob přípravy
Červenou řepu oloupeme a uvaříme. Kroupy namočíme na pár hodin do vody a pak je také uvaříme do měkka.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a utřený česnek až cibule zesklovatí. Pak přidáme na kostičky nakrájenou uvařenou červenou řepu a uvařené kroupy.
Vše prohřejeme, nakonec přidáme smetanový sýr a nasekané bylinky, důkladně promícháme a podle chuti osolíme.