Těstoviny s vlašskými ořechy recept
Ořechy jsou dobré pro srdce, krevní oběh i mozek, tak proč je nepřidat například do hlavního jídla? Vyzkoušejte těstoviny trochu netradičně, s ořechy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 125 g vyloupaných vlašských ořechů
- 3 lžíce olivového oleje
- 400 ml zeleninového vývaru
- 4 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 3 lžíce bílého vína
- špetka šafránu
- sůl
- pepř
- čerstvá bazalka
- těstoviny
Způsob přípravy
Ořechy nahrubo nasekáme a na lžičce oleje je opražíme na pánvi, dokud nezačnou vonět. Odebereme dvě lžíce ořechů, které uložíme do malé misky, osolíme je a zbylé ořechy dáme do hrnce a zalijeme vývarem.
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, rajčata umyjeme a nakrájíme na kostky. Obě ingredience přidáme do vývaru a necháme chvíli povařit.
Víno nalijeme do rendlíku, přidáme šafrán, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud nezmizí vinná vůně. Pak směs necháme chvíli odpočinout.
Po 45 minutách přidáme šafrán s vínem k ořechům, uvaříme a pak rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí a pepřem.
Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a vrátíme do hrnce.Vmícháme zbylý olivový olej, natrhané lístky bazalky, ořechovou omáčku a vše krátce prohřejeme.
Pokrm servírujeme s ořechy, které jsme odložili stranou a můžeme ozdobit ještě strouhaným parmazánem.