Těstoviny Fregola se zeleným hráškem a Ricottou recept
Fregola se zeleným hráškem a Ricottem je výborná večeře. Kombinace skvělých pšeničných těstovin, máty a sýra je jedinečná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 120 g sýra Ricotta
- 1 hrnek suchého bílého vína
- 2 lžíce nasekané čerstvé máty
- sůl
- 2 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- 60 g nadrobno nakrájené slaniny
- 1 1/4 hrnku těstovin Fregola
- 1 hrnek čerstvého nebo mraženého hrášku
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Fregola se zeleným hráškem a Ricottem je výborná večeře. Kombinace skvělých pšeničných těstovin, máty a sýra je jedinečná. Ve velkém hrnci vaříme těstoviny ve slané vodě asi 7 minut.Pak vodu slijeme a těstoviny si odložíme stranou. Do vyšší pánve nalijeme 2 lžíce oleje, přidáme slaninu a asi pět minut ji na oleji smažíme, až začne na okrajích hnědnout. Pak přidáme cibuli a za stálého míchání znovu smažíme pět minut, až cibule zesklovatí a slanina je křupavá.
Nyní do pánve přilijeme bílé víno a vaříme dokud se nevyvaří.Přidáme trochu kuřecího vývaru a znovu přivedeme k varu. Do vařící tekutiny nasypeme těstoviny a vaříme je asi 5 minut.Občas je promícháme ode dna. K těstovinám přidáme mátu a hrášek a podle chuti osolíme a opepříme.Vaříme ještě asi 2 minuty a při vaření podle potřeby dolijeme, je-li třeba, vývar nebo vodu. Nakonec do hotových těstovin přidáme sýr a zlehka promícháme.