Quacamole recept
Jedná se o tradiční pokrm mexické kuchyně z avokáda, který se dá servírovat mnoha způsoby. Nejčastěji se podává ve formě dipu či pomazánky a jeho příprava je velmi snadná. Základní předpis si každý může vylepšit dle vlastní chuti, například ořechy, olivami nebo chili papričkou. Stěžejní však je, aby bylo avokádo zralé, tedy nahnědlé a měkké.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 zralá avokáda
- šťáva z poloviny limetky
- hrst cherry rajčátek nebo 1 – 2 běžná rajčata
- 2 lžíce nadrobno nakrájené červené cibule
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Avokádo podélně ze všech stran nakrojíme až k pecce a krouživým protipohybem od sebe obě poloviny oddělíme. Nůž zasekneme do pecky, lehce jím pootočíme a pecku vyjmeme.
Obě půlky avokáda oloupeme, dužinu dáme do misky a rozmačkáme vidličkou.
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky a vymačkáme limetkovou šťávu. Všechny přísady přimícháme k avokádu.
Směs promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Takto upravené quacamole můžeme servírovat jako dip ke kukuřičným nachos nebo ho namazat jako pomazánku na opečený toast.