Pečené vepřové koleno recept
Pečené vepřové koleno můžeme podávat například s bramborovými knedlíky a zelím. Nebo jen s opečenými bramborami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 vepřová kolena
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 3 kuličky jalovce
- 6 kuliček pepře
- mořská sůl
- marináda:
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 2 utřené stroužky kečupu
- 1 lžíce Solamylu
- 200 ml černého piva
- mletý černý pepř
- mořská sůl
Způsob přípravy
Vepřová kolena vaříme s kořením asi 2 hodiny. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 stupňů a připravíme marinádu.
Kečup, pivo, sojovou omáčku, česnek, Solamyl, špetku soli a pepře důkladně promícháme. U předvařených vepřových kolen nařízneme kůži do křížku. Potřeme je je všech stran marinádou a pečeme v předehřáté troubě do měkka. Podle potřeby podlijeme vývarem z masa a během pečení poléváme výpekem.