Makrela na grilu recept
Když si dáme makrely včas marinovat, samotné grilování pak už moc našeho času nezabere. Makrela na grilu je skvělé a zdravé jídlo s výraznou chutí, které se dá připravovat nejen v letním grilovacím období.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 čerstvé makrely
- mletý černý pepř
- 2 nadrobno nasekané stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- čerstvý rozmarýn
Způsob přípravy
Rozmarýn rozdrtíme v misce, přidáme olej, pepř, trochu soli a česnek. Touto marinádou potřeme makrely , které jsme předtím rozkrojili podélně na poloviny. Ryby pak necháme v lednici marinovat asi 2 až 3 hodiny.
Předem si předehřejeme gril na střední až vyšší teplotu. Makrely nejprve grilujeme kůží nahoru přibližně 5 až 7 minut. Pak je obrátíme, potřeme zbytkeme marinády a znovu grilujeme 5 až 7 minut.
Grilované makrely můžeme podávat s kouskem čerstvého pečiva, nebo s pečenými brambory.