Koprová omáčka s hovězím masem recept
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojená vařená vejce.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 750 g hovězího masa
- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 cibule
- 4 ks nového koření
- 6 dl mléka
- 1 svazek čerstvého kopru
- 3 lžíce octa
- 8 ks celého černého pepře
- podle chuti cukr
- sůl
Způsob přípravy
Koprová omáčka je oblíbené klasické české jídlo. Nejlépe chutná s houskovými knedlíky, na talíř můžeme přidat i rozkrojená vařená vejce. Nejprve uvaříme hovězí maso s pepřem, cibulí a novým kořením do měkka. Maso vyjmeme a vývar máme připravený na koprovou omáčku. Přidáme do něj smetanu a 5 dl mléka a přivedem k varu za stálého míchání.
Pak přidáme nadrobno pokrájený čerstvý kopr. Ještě chvíli povaříme a podle chuti osladíme. Ve zbylém mléce rozmícháme hladkou mouku a omáčku tím zahustíme podle vlastní chuti. Chvíli povaříme. Odstavíme z plony a dochutíme octem, solí a cukrem.