Pečená srnčí žebra
Zvěřina má svou specifickou chuť i vůni a srnčí maso je velmi chutné a jemné. Nejlepší je v období od srpna do září, kdy ...
Ruský boršč
Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borš...
3 varianty nepečených kuliček. Které budou vašimi favority?
...postačí jen pět ingrediencí! Suroviny pro výrobu kuliček: 4x sušenka Delissa v bílé polevě, 100 g změklého...
Jmelí jako jeden ze symbolů Vánoc. Proč se věší nad dveře?
...věřil, že je chráněn před zlými duchy. Čím více kuliček, tím lépe Říká se, že čím více kuliček větvička...
Domácí kečup
Pokud máte hodně rajčat, a nevíte co s nimi dělat, zkuste domácí kečup. Konzistence je stejná jako ten kupovaný, ale chut...
Silná hovězí polévka
Silná hovězí polévka je sváteční posilující polévka, která pomalým dlouhým vařením se vším kořením, vám provoní celou kuc...
Utopenci
Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a ole...
Domácí sulc: jak na tradiční masopustní pokrm?
...vepřové nožičky, cibuli, 3 ks bobkového listu, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček černého pepře a sůl. Kdo...
Bezové mámení začíná. Startuje sezona oblíbené léčivky!
...která se stará o nakyslou chuť plodů. Z bezových kuliček se připravuje oblíbené bezinkové víno, které nejen ... povidel, která se připravují z rozvařených kuliček, cukru, citronu, skořice, hřebíčků a pektózy....
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená nejen u dětí. Nejlépe chutná s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky. Někdo ji má ale rád...
Krémová polévka z kapra
Krémová polévka z kapra je lahodná smetanová štědrovečerní polévka. Můžeme ji uvařit místo klasické rybí polévky a všem b...
Polévka s fenyklem a rybími nočky
Polévka s fenyklem a rybímy nočky se může stát součástí vašeho štědrovečerního menu. Je to zase trochu jiná rybí polévka ...
Recepty na nepečené cukroví bez cukru aneb po těchto dobrotách prostě nepřiberete
...cukroví podle Vanocnisen.cz ve tvaru sněhových kuliček, které chutná sladce a zároveň osvěží vaše chuťové ... vnější posyp. Směs vyklopte a vytvarujte z ní 18 kuliček, z nichž každou obalte v potahovací směsi a poté...
Top 10 vánoční cukroví
...vůní, vás určitě osloví. Příprava rumových kuliček v kokosu je nejjednodušší jaká může být a jediné...
Hovězí vývar
Do velkého hrnce vložíme dobře omyté hovězí maso nakrájené na větší kusy. Zalijeme ho asi dvěma litry studené vody a přiv...
Hovězí líčka na víně
Hovězí líčka na víně jsou pochoutkou, která se zase vrací do naší kuchyně. Trochu delší vaření, ale výsledek za to rozhod...
Nálev na utopence
Nálev na utopence v tomto receptu stačí na 1 kg špekáčků a dvě velké cibule. Stačí je pak nechat pár dní uležet a pikan...
Obilniny bez lepku
...přirozeně bezlepková, je ve formě malých žlutých kuliček o velikosti asi 1 mm, používá se především jako...
Kokosový olej pro vaše zdraví
...raw dezertů. Používá se do různých ořechových kuliček či ze sušeného ovoce. Můžete na něm osmažit...
Recept na utopence
Kvalitní špekáčky ve sladkokyselém nálevu je tradiční česká pochoutka. V hospodě k pivu, nebo ještě lépe, doma připravené...
Plněné papriky
Plněné papriky s rýží nebo s houskovými knedlíky, tak jak si je uvaříte doma, jsou oblíbeným a chutným jídlem pro děti i ...
Svíčková omáčka s hovězím masem
Taky si čas od času dopřejete českou klasiku Svíčkovou omáčku? Já tedy rozhodně ano....
Jak se zbavit octomilek?
...štěstí skutečně málo. Na talířku zapomenete pár kuliček hroznového vína, v ošatce pár hrušek a banánů. Pár...
Top 5 receptů na nepečené cukroví
...udělat i zdravější variantu, v podobě různých raw kuliček. Zde pak můžete použít nejrůznější semínka, jako...
Rajská omáčka
Rajská omáčka je oblíbená, zejména u dětí. Svou sladkou chutí si najde mnoho příznivců....
Vinné mořidlo na skvělou zvěřinu
Pokud chcete připravit opravdu delikatesní maso, které se bude na jazyku rozpadat, vyzkoušejte tohle mořidlo s vínem. Je ...
Vinné mořidlo s jalovcem
Jednoduchý recept na vynikající mořidlo, které vám zaručí jedinečnou chuť masa. Koření a víno stáhne typickou chuť zvěřin...
Mořidlo s balsamikovým octem
Divočina má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude šťavnaté, chutné a balsa...
Králík na smetaně
Králík na smetaně s houskovým knedlíkem je pochoutka pro labužníky. Připravte toto sváteční jídlo třeba k nedělnímu obědu...
Domácí vepřový prejt
Domácí vepřový prejt chutná s vařenými bramborami a kyselou okurkou. Nebo s domácím naloženým zelím....
Svíčková na smetaně
Když se řekne Svíčková na smetaně, každý na jazyku ucítí tu jemnou a lahodnou chuť kořenové zeleniny, dochucené smetanou....
Kachna dušená s kořením
Kachna dušená s kořením chutná jako zvěřina i když je domácí. Podáváme ji třeba s vařenými brambory....
Kuře a la bažant
Kuře a la bažant můžeme podávat stejně jako zvěřinu s dušeným červeným zelím. A k tomu třeba bramborové knedlíky. Foto: F...
Nakládaný hermelín
Nakládaný hermelín je výtečná a pikantní pochoutka, třeba k pivu. Podáváme k němu čerstvý chléb....
Domácí masopustní sulc
Domácí masopustní sulc je jedno z klasických jídel která se připravovala právě o masopustu. Vraťme se na chvíli ke svým ...
Vepřový prejt
Vepřový prejt si lehce připravíte sami doma. Se zelím a bramborovými knedlíky bude chutnat skvěle. Foto:Wikimedia.org...
Buddha bowl s falafelem
Přinášíme recept na veganskou bombu zvanou Buddha bowl neboli Budhova miska. Doma připravený čerstvý falafel, se spoustou...
Králík pečený na cibuli
Králík pečený na cibuli je šťavnatý a pikantní. Chutnat bude třeba s bramborovým knedlíkem a špenátem. Vhodná je i dušen...
Vepřová líčka
Vepřová líčka na víně jsou šťavnatá a jemná. Podávejte je nejlépe s bramborovou kaší nebo s bramborovými hranolky a dušen...
Vepřová žebra podle Pohlreicha
Křupavá žebírka jsou skvělý pokrm pro zimní období. A recept ovoněný badyánem, skořicí a zázvorem, inspirovaný předpisem ...
Krůtí prsa
Drůbeží maso je obecně vyzdvihováno kvůli nízkému obsahu tuku a krůtí maso tento fakt jen potvrzuje. Prsa z krůty jsou ve...
Zeleninový vývar
Vývary ať už z masa či ze zeleniny by měly tvořit základ jídelníčku, protože dodají tělu energii i ho patřičně zahřejí. D...
Hovězí falešná svíčková recept
Recept a falešná svíčková s hovězím masem je jedno z nejklasičtějších jídel české kuchyně. Pochutná si na ní snad úplně k...
Bramborové knedlíky plněné uzeným
Knedlíky jsou v české kuchyni oblíbené na mnoho způsobů. Populární jsou nejen klasické kynuté knedlíky, ale i ty plněné. ...
Kroupová polévka s uzeným masem
Kroupová polévka s uzeným masem může být novinkou na vašem talíři. Vyzkoušejte ji. Uzená žebra bývají dost slaná, proto p...
Zvěřinová omáčka
Tato hustá a silná omáčka se hodí například ke kančímu guláši nebo k srnčím steakům. Ke zvěřině se často podávají i omáčk...
Rybí polévka
Tradiční rybí polévka nesmí na stole chybět v mnoha rodinách. Pokud ta vaše zatím není vyladěná k dokonalosti, možná vás ...
Silný kuřecí vývar
Silný kuřecí vývar je výborná polévka a úplně nejvíc chutná při nemocech z nachlazení. Zahřeje a posiluje....
Buřty s cibulí
Buřty s cibulí jsou pikantní pochoutkou nejen pro pány, třeba k pivu. A domácí budou určitě nejlepší....
Domácí krůtí salám
Domácí krůtí salám připravíte doma úplně jednoduše. A máte jistotu, že je tam 100 % masa....
Hledejte dál
Když nikde, tak na internetu budou Kuliček. recepty