Znojemská pečeně recept
Porce: 3-4 porce 500 g hovězího masa 4 sladkokyselých okurek 2 střední mrkve 1 menší petržel 1 plátek celeru 2 cibule 2 lžičky mleté sladké papriky 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy 5 kuliček pepře špetka tymiánu sůl 1/2 kostky masoxu olej Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodn
Podobné recepty jako Znojemská pečeně
Znojemská omáčka s vepřovým masem recept
Znojemská omáčka s vepřovým masem. Tradiční česká kuchyně má ve svém repertoáru daleko více než jen koprovou a svíčkovou omáčku. Klasická znojemská pečeně stojí na hovězím mase a nakládaných okurkách. Výborná je i variace z vepřového masa, na které si pochutnají i náročnější strávníci. 5,0 (93×) anu
Podobné recepty jako Znojemská omáčka s vepřovým masem
Rebarborový krémový koláč
Tento skvělý jarní koláč zmizí z vašeho než řeknete švec. Při přípravě nepoužívejte elektrický mixér, protože díky mecha
Podobné recepty jako Rebarborový krémový koláč
Znojemská pečeně s rýží recept
2 mrkve 1 petržel kousek celeru 2 středně velké cibule olej 20 kuliček pepře 4 kuličky nového koření 2 bobkové listy špetka tymiánu 2 lžičky mleté sladké papriky 1/2 kostky masoxu 3 středně velké sterilované okurky 2 lžíce hladké mouky citronová šťáva (nebo lák z okurek) sůl Naše kuchařky právě v pr
Podobné recepty jako Znojemská pečeně s rýží
Znojemská hovězí pečeně
Postup přípravy receptu. 1. Maso protkneme slaninou nakrájenou na hranolky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka po obou stranách opečeme. Podlijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a v předem vyhřáté troubě upečeme doměkka.
Podobné recepty jako Znojemská hovězí pečeně
Znojemská pečeně 2
5 bobkových listů. mletá sladká paprika. 4 kuličky nového koření. 1 sójová omáčka. 1 worcestrová omáčka. nakládané okurky. 500 g vepřové kýty. 125 g zakysané smetany. 2 cibule.
Podobné recepty jako Znojemská pečeně 2
Pečené vepřové nožičky recept
Po uvaření je necháme trochu zchladnout. Smícháme olej s kořením. Nožičky nařízneme na kůži a potřeme olejem ze všech stran. Dáme do pekáčku, podlijeme pivem a přikryté pečeme při 180 st. asi 50-60 minut. Po dobu pečení je poléváme výpekem.
Podobné recepty jako Pečené vepřové nožičky
Zapečený květák a cuketa s cottage sýrem
Zapečený květák a cuketa s cottage sýrem. Jednoduché bezmasé jídlo, v kterém zužitkujete sezonní zeleninu. Nejprve zeleninu dobře ochuťte a upečte v troubě dokřupava. Poté ji zalijte směsí z cottage sýra a vajec a nechte zapéct. Jednoduché, bezpracné a moc dobré jídlo je skvělé jako lehká večeře nej
Podobné recepty jako Zapečený květák a cuketa s cottage sýrem
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Postup přípravy receptu. Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na výšku asi půl centimetru. Maso obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Řízky smažíme ve vyšší vrstvě dobře rozpáleného sádla. Ov
Podobné recepty jako Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Rakouské špekové knedlíky s houbovou omáčkou
Rozehřejte máslo, houby zprudka osmažte, přidejte cibuli a česnek, osolte a opepřete. Zalijte smetanou a vývarem a na mírném stupni vařte, až budou houby měkké. Škrob rozmíchejte v troše studené vody a na závěr vlijte do omáčky, nechte jednou přejít var a pak stáhněte z plotýnky.
Podobné recepty jako Rakouské špekové knedlíky s houbovou omáčkou
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka - recept: Z kýty nakrájíme větší plátky, zhruba tak centimetr a kousek vysoké. Poté je rozřízneme podélně, abychom je mohli otevřít jako knihu a naklepeme na
Podobné recepty jako Pravý vídeňský řízek podle šéfkuchaře Sapíka
Španělský ptáček
pepř Omáčka sádlo 50 g cibule (střední) 3 ks špek 40 g hladká mouka 1 vrchovatá lžíce hovězí vývar 800 ml lák z okurek 100 ml plnotučná hořčice 1 lžíce Pokud dbáte na štíhlou linii, vynechejte špek (popřípadě i uzeninu) v závitcích a dejte ho i méně do základu omáčky, pokrm bude stále moc dobrý a ka
Podobné recepty jako Španělský ptáček
Sekaná jako od babičky
Do velké mísy dejte maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 2 vejce a 1 žloutek. Zbylý bílek dejte do hrníčku a na závěr s ním potřete šišku sekané, aby lépe držela pohromadě a vytvořila kůrčičku. Přidejte všechny sypké ingredience – bylinky, sůl a pepř. Teď přijde na řadu pečivo v mléce – šup
Podobné recepty jako Sekaná jako od babičky
Znojemská pečeně podle Kluků v akci recept
Suroviny 5 porcí 600 g hovězího zadního 150 g uzené slaniny kousek sádla 1 –2 cibule 2 lžíce hladké mouky 4 kyselé okurky 2 lžičky plnotučné hořčice sůl pepř 600 ml hovězího vývaru (nebo vody) kousek másla Tento recept najdete v nové kuchařce! Naše kuchařka 2 obsahuje 150 receptů včetně tohoto. Do o
Podobné recepty jako Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Hokkaido zapečená s Nivou
Postup přípravy. Dýni pořádně omýt, protože se neloupe, rozkrojit, vydlabat semínka a pak nakrájet na větší měsíčky. Pozor, jde do ztuha, ať se neříznete. Dát do pekáčku, na ní nakrájenou cibuli na větší kusy, česnek na kolečka. Osolit, přidat koření, zalít olivovým olejem, promíchat a dát péct.
Podobné recepty jako Hokkaido zapečená s Nivou
Pravý staročeský smažený kapr
Filety z kapra dobře osolíme z obou stran, položíme kůží dolů a necháme minimálně 3 hodiny odležet. Pak z obou stran potřeme rozetřeným česnekem a obalíme v trojobalu. Ten připravíme tak, že smícháme mouku s paprikou v takovém poměru, aby měla růžovou barvu a voněla příjemně po paprice.
Podobné recepty jako Pravý staročeský smažený kapr
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka recept
Vsypeme cukr a necháme zkaramelizovat dohněda, aby měl základ tmavší barvu. Přilijeme ocet a necháme zcela odpařit. V této fázi vložíme osolené maso a na základu ho ze všech stran opečeme. Podlijeme vínem, z poloviny ho odpaříme a přilijeme cca 200 ml silného vývaru.
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
Zapečené žampiony se smetanou recept
Horkou směs přendáme do pekáčku, zalijeme celou smetanou a podle chuti ještě dochutíme. Dáme do trouby na 220°C a pečeme asi 25-30 minut (až smetana zhoustne). 10 minut před koncem zasypeme sýrem, zamícháme a necháme dojít.
Podobné recepty jako Zapečené žampiony se smetanou
Znojemská hovězí pečeně
Přilijte lák z okurek a vývar a promíchejte, aby omáčka neobsahovala hrudky. Vložte zpět maso, přiveďte k varu, zakryjte pokličkou, snižte plamen na minimum a nechte vše pobublávat 1,5–2 hodiny. Když je maso měkké, vyjměte ho a omáčku buď přeceďte přes jemné síto, nebo rozmixujte.
Podobné recepty jako Znojemská hovězí pečeně
Znojemská pečeně podle Kluků v akci fotografie 11
Fotografie k receptu Znojemská pečeně podle Kluků v akci. Fotografie k receptu Znojemská pečeně podle Kluků v akci. Dom ů - Recepty - Znojemská pečeně podle Kluků v akci. Zpět na recept. Znojemská pečeně podle Kluků v akci rebeka rebeka rebeka MarcelaPa Romario toprecepty.cz KudrnkaS zizala EvaCh Př
Podobné recepty jako Znojemská pečeně podle Kluků v akci fotografie 11
Zapékané palačinky se špenátem a sýrem recept
Palačinkové těsto: 1 l mléka 2 vajíčka podravka hladká mouka Špenát: 1 cibule 1 balení špenátu 4-6 stoužků česneku sůl pepř 2 rozmíchaná vajíčka tvrdý sýr Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy
Podobné recepty jako Zapékané palačinky se špenátem a sýrem
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Do mísy vložíme maso, rohlíkové kostičky i s mlékem a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience, vejce, česnek, majoránku, kmín - toto je individuální podle chuti, ale určitě může být více, tím se sekaná nedá zkazit. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou.
Podobné recepty jako Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Vepřová pečeně opravdu skvělá recept
Napsat recept podle kterého dokáže uvařit i začínající kuchařinka je velké umění. Dobře upečená vepřová pečeně nemá chybu. I když manžel má raději pořádně načesnekovaný pečený bůček nebo krkovičku. Odpovědět Iljusa 24. 11. 2009 06:52 vůbec nevadí, že jsou fotky takové - pečeně je u nás velmi oblíben
Podobné recepty jako Vepřová pečeně opravdu skvělá
Zapečené palačinky se špenátem recept
Postup přípravy. Uvaříme špenát, jak jsme zvyklí. Usmažíme klasické palačinky. Do zapékací misky vymazané máslem naskládáme zatočené palačinky naplněné špenátem pěkně vedle sebe. Zasypeme na kostky nakrájenou a opečenou anglickou slaninou a vrstvou tvrdého sýra (skvělá je i niva).
Podobné recepty jako Zapečené palačinky se špenátem
Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem ...
Troubu předehřejte na 180 °C. Špenátovou směs rozdělte na palačinky. Zarolujte je a vyskládejte do olejem vymazané formy. Vyšlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a směsí zalijte palačinky. Navrch nastrouhejte parmazán a ozdobte lístky tymiánu (nemusí být). Pečte dozlatova asi 30 minut.
Podobné recepty jako Zapečené palačinky se špenátovou náplní a parmazánem ...
Vánočka ze špaldové mouky
Vánočka ze špaldové mouky. Vánočka ze špaldové mouky Zdroj: archiv Probio. 6x. Vánočka je tradiční pečivo spojované se svátečním časem a snad na žádném stole nesmí nikdy chybět. Zkuste ji tento rok připravit trochu zdravěji, ze špaldové mouky a třtinového cukru. Těsto zároveň vylepšíte vlašskými oře
Podobné recepty jako Vánočka ze špaldové mouky
Vepřové plíčky na smetaně recept
Do většího kastrolu dáme plíčky, zeleninu, masox, zalijeme 1/2 l vývaru a přivedeme k varu. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a pomalu za stálého míchání vléváme k plíčkům. Necháme na mírném plameni za občasného zamíchání provařovat 15 minut. Pokud budeme přidávat i ocet, tak si trochu smetanové o
Podobné recepty jako Vepřové plíčky na smetaně
Květák zapékaný se sýrem
Postup přípravy receptu. 1. Na čtvrtky nakrájený květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pórek nakrájíme na kolečka. Začneme urovnávat jednotlivé suroviny do zapékací nádoby, větší růžičky květáku můžeme rozpůlit, květák rozprostřeme v zapékací nádobě, kterou si předem vymažeme máslem. Květák ...
Podobné recepty jako Květák zapékaný se sýrem
Zapékané špagety recept
2 balení špaget. 1 konzerva vepřového masa. 1 konzerva hovězího masa. 1 sáček suchá směs Vitana - omáčka na špagety. 1 konzerva kukuřice. 1 konzerva krájených žampionů. 1 malá láhev kečupu. 30 dkg eidamu.
Podobné recepty jako Zapékané špagety
Nočky se špenátem a slaninou
Příprava: 4. Na jedné pánvičce zpěníme cibulku a přidáme maso, orestujeme a poté necháme na mírném ohni dosmažit. Když je maso hotové, zakápneme sojovou omáčkou - maso má krásnou zlatavou barvu a lépe chutná. Mezitím, co smažíme kuřecí, si na druhé pánvičce rozpustíme máslo a poté přidáme špenát. Ja
Podobné recepty jako Nočky se špenátem a slaninou
Zapečený květák II.
Postup přípravy receptu. 1. Květák rozdělíme na kousky a uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Zapékací nádobu hojně vymažeme máslem a posypeme strouhankou. Na strouhanku naskládáme uvařený květák, můžeme ještě trochu osolit a opepřit a přidáme mraženou zeleninu. Nahoru poklademe plátky másla a opě
Podobné recepty jako Zapečený květák II.
Zapečené žampiony recept
Postup přípravy. Žampionům ukrojíme nožičky a hlavičky naplníme nádivkou: ukrojené nožičky a šunku nasekáme nadrobno, přidáme k drobně nakrájené cibulce, kterou restujeme na oleji. Mimo to ještě 1 vejce, osolíme, opepříme, zastříkneme maggim a nasekanou petrželkou vše promícháme a restujeme, dokud n
Podobné recepty jako Zapečené žampiony
Plněné papriky s rajskou recept
4 bílé papriky. 0,5 kg vepřového mletého masa. 2 vejce. 2 lžíce ovesných vloček. 2 lžíce strouhanky. cibulka (osmahnutá) stroužek česneku. hladká mouka (na zaprášení) trocha vývaru.
Podobné recepty jako Plněné papriky s rajskou
Zapečené palačinky se špenátem
Postup přípravy receptu. 1. Nejdříme připravíme klasický špenát. Potom připravíme palačinky (bez cukru). Když máme obojí hotovo, palačinky naplníme špenátem, vložíme do vymazaného (nejlépe máslem) pekáčku, zalijeme smetanou a dáme na 15-20 minut zapéct. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným s
Podobné recepty jako Zapečené palačinky se špenátem
Pažitková omáčka recept
Očištěnou pažitku nakrájíme najemno. Na másle lehce orestujeme mouku a připravíme tak světlou jíšku. Jíšku zalijeme studeným vývarem, prošleháme, osolíme a necháme provařit přibližně 15 minut. Na závěr omáčku zjemníme smetanou (mlékem), necháme přejít varem a vmícháme pažitku.
Podobné recepty jako Pažitková omáčka