Klobásy se zelím recept
Postup přípravy. Okapané zelí překrájíme, smícháme s cibulí nakrájenou na proužky a posekaným česnekem, okmínujeme a s citem osolíme. Vsypeme do sádlem vymazaného pekáčku, povrch pokryjeme nakrájenými klobásami a zalijeme pivem. Vložíme do trouby zahřáté na 220°C.
Podobné recepty jako Klobásy se zelím
Domácí gyros recept
Na salát nakrájíme na nudličky 2 hrsti bílého hlávkového zelí, 1 hrst pórku, 3/4 červené cibule, na hrubo nastrouháme 1 1/2 mrkve, vše promícháme a promačkáme nijak nekořeníme a vložíme na talíře.
Podobné recepty jako Domácí gyros
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Postup přípravy. Zelí velmi jemně nakrouhejte, tradičně se k tomu používá kruhadlo, v menším množství můžete použít krouhací nástavec robotu, v nouzi můžete zelí i velmi jemně nakrájet. Krouhejte ideálně do kameninové nádoby, tzv. zeláku, pokud vyrábíte větší množství, pak do třeba do vaničky nebo .
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Pečené zelné klínky
Pečené zelné klínky. V jednoduchosti je síla, u tohoto jídla se chce říct – v jednoduchosti se skrývá nejlepší chuť. Upečené zelí vás překvapí křehkostí a především právě výbornou chutí. Recept skvěle funguje i se savojským zelím nebo růžičkovou kapustou.
Podobné recepty jako Pečené zelné klínky
Babiččiny zelňáky recept
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť. 5,0 (36×) Lilith-Isa. 27 názorů.
Podobné recepty jako Babiččiny zelňáky
Pečená kachna s makovou nádivkou a šípkovým zelím ...
Pečená kachna s makovou nádivkou a šípkovým zelím. Pokud je na vás svatomartinská husa příliš veliká, zkuste kachnu, která vás vyjde i trochu levněji. Dalším zpestřením, které můžete v kuchyni vyzkoušet je maková nádivka či šípkové zelí.
Podobné recepty jako Pečená kachna s makovou nádivkou a šípkovým zelím ...
Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče recept
Zelí: slijte lák do hrnečku a zelí pokrájejte. Jak připravit kysané zelí Na rozehřátém sádle osmahněte slaninu, cibuli a kmín. Vmíchejte zelí, zalijte lákem a přiveďte k varu. Pak přidejte sůl, 3 lžíce cukru a pokud je zelí málo kyselé, tak 2 lžíce octa. Vařte 15 minut.
Podobné recepty jako Knedlo vepřo zelo podle Václava Friče
Dušené hlávkové zelí recept
Jak snadno nakrájet hlávku zelí Nakrouhané zelí propláchneme vodou, dáme do velkého hrnce a zapneme na mírný plamen. Podlijeme vodou a zpočátku jej necháme odkryté, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí a dále dusíme zakryté
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem
Brambory nakrájejte na tenké plátky. Slaninu nakrájejte na kostičky a cibuli nadrobno. Osmažte a přidejte zelí i s nálevem. Povařte, přidejte cukr a kmín a poduste (cca 15 min). Zapékací mísu vymažte olejem, vyskládejte vrstvu brambor, na ni třetinu zelí a třetinu uzeného masa. Tento postup zopakujt
Podobné recepty jako Brambory zapečené ze zelím a uzeným masem
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát s mrkví - recept: Jemně nakrouhané zelí a nastrouhanou mrkev dáme do mísy, maličko osolíme, posypeme malým množstvím cukru - zelí i mrkev je sladká, tak raději do
Podobné recepty jako Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Zelné karbanátky recept
Suroviny. 1/2 hlávkového zelí. 2 vejce. sůl. pepř. 20-30 dkg slaniny (může být i měkký salám) 1 menší cibule. strouhanka (podle potřeby) 2-3 stroužky česneku.
Podobné recepty jako Zelné karbanátky
Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky
Pokud je zelí hodně kyselé, můžete ho před pečením lehce propláchnout a vymačkat. Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti. Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. V něm směs nechejte péct cca 40 minut na
Podobné recepty jako Zapečené kysané zelí s klobáskou a jablky
Kachna se zelím a knedlíkem recept
Přilejeme cca 1,5 dl vody, kachnu zakryjeme horním víkem pekáče a vložíme do trouby. Pečeme při 200 °C, průběžně kachnu poléváme výpekem, případně čistou vodou. Po cca 1 hodině kachnu v pekáči otočíme na záda a pečeme dál (zaklopenou). Dál ji průběžně kontrolujeme a poléváme.
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Zelňáky recept
Zelí pokrájíme a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou uzeninu (uz.maso), vejce, mouku, kmín a sůl (já už nesolila-zelí bylo slané dost). Vše smícháme tak, aby vzniklo těsto asi jako na bramboráky. Smažíme na oleji po obou stranách.
Podobné recepty jako Zelňáky
Kedlubnové zelí recept
Kedlubnové zelí. Nechce se vám dělat s klasickým zelím a díváte se po inspiraci? Vyzkoušejte tradiční recept české kuchyně - kedlubnové zelí. Nebojte se ho připravit ke kachně či huse, perfektně se k vypečenému masu hodí.
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Zapečené zelí recept
Hlávkové zelí nakrájíme jako na dušení a spaříme asi 10 minut ve slané vodě. Scedíme a přidáme mouku a vejce. Promícháme. Vlijeme na vymaštěný pekáček a pečeme asi 30-40 minut v troubě na 220°C jako šunkafleky. Můžeme přidat osmahnutý na kostičky nakrájený salám, uzené, klobásu.
Podobné recepty jako Zapečené zelí
Zelné karbanátky
Postup přípravy receptu. Cibuli nakrájíme najemno a podusíme, přidáme nastrouhané nebo najemno nakrájené zelí a dál dusíme. Když je zelí poloměkké necháme ho vychladnout, osolíme, opepříme, přidáme vajíčka a zahustíme hladkou moukou. Ze směsi děláme placičky, které obalujeme ve strouhance a smažíme
Podobné recepty jako Zelné karbanátky
Kuřecí gyros
Nechte 10 minut odpočinout při pokojové teplotě. Jakmile se na hladině začne tvořit pěna, přidejte 1 lžíci olivového oleje, sůl a prosátou hladkou mouku. Vypracujte hladké a vláčné těsto, zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout do dvojnásobného objemu (60–90 minut). Silnostěnnou pánev rozpalte
Podobné recepty jako Kuřecí gyros
Salát z červeného zelí recept
hlávku červeného zelí na jemnou nakrájíme na nudličky, 5 stroušků česnek nakrájíme na malé kostičky, přidáme 3 lžičky slunečnicového nebo olivového oleje, 2 lžičky octu, osolíme, opepříme a promícháme. Je hotovej a dle chuti dochutíme octem a solí. Můžeme přidat i rajčata nebo okurky - nakrájené. Do
Podobné recepty jako Salát z červeného zelí
Špekové knedlíky se zelím
Přidejte slité zelí (lák si nechte stranou), vmíchejte kmín a restujte. Podle chuti podlévejte buď lákem (pokud není příliš kyselý) nebo vodou. Při nižší teplotě duste přiklopené doměkka, průběžně míchejte. Nakonec dochuťte cukrem a solí. Zelí můžete zahustit nastrouhanou bramborou. Nechte ještě asi
Podobné recepty jako Špekové knedlíky se zelím
Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené... recept
Postup přípravy. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme krájené žampióny a asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Poté přidáme krájené uzené maso, opět chvíli restujeme a nakonec přidáme propláchnuté kysané zelí.
Podobné recepty jako Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené...