Uzené maso se zelím
Uzené maso se zelím doplňte třeba bramborovými knedlíky. Nebo jen vařenými bramborami....
Pečená kachna se zelím
Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. ...
Vepřové výpečky se zelím
Vepřová plec patří mezi oblíbené druhy masa, protože není tak tučná a dá se použít jak k pečení, tak k dušení. Výtečné js...
Zelí recept
Zelí nakrájíme nebo nakrouháme na jemno. Stejně tak zpracujeme cibuli. Deko svaříme, přidáme sacharin a ocedíme. Přilijeme ocet a promícháme. Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme.
Podobné recepty jako Zelí
Moravské zelí recept
Zelí se u nás vaří stejně, jen jsme nikdy k cibulce nepřidávali špek. Jako malá jsem babičce musela míchat s cibulkou, ona zaprášila moukou a zalila vodou a já musela míchat dohladka, přidaly jsme nastrouhané brambory, osolilo se to a já byla schopna půl hrnce zásmažky /tak se tomu říká u nás na Han
Podobné recepty jako Moravské zelí
Zelí z cukety
Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to klasické dušené hlávkové zelí.
Podobné recepty jako Zelí z cukety
Cuketové zelí
Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zjistíte, že je báječnou přílohou hlavně k pečeným masům a ke knedlíkům. .. (celý recept) Cuketové zelí je výbornou obměnou známého klasického zelí. Chutná trochu jinak, ale když je vyzkoušíte, zj
Podobné recepty jako Cuketové zelí
Dušené zelí mojí babičky
1. Zelí slijeme, necháme okapat a rozkrájíme. Zalijeme vodou přidáme kmín a dusíme do poloměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli do hněda. Přidáme k zelí. RADA: VIDEO návod, jak správně nakrájet cibuli. 2. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouk
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Domácí kysané zelí
Pokud zelí během kysání vylučuje příliš málo šťávy, nahradíme ji převařenou a vychlazenou slanou vodou (na 1 litr vody 20 g soli). Objeví-li se povrchová plíseň, musíme ji hned odstranit. Prkénko pokaždé vydrhneme a spaříme, plátno vyvaříme.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Dušené hlávkové zelí
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5 - 7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme, která nám zelí zahustí do krémvější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí
Dušené zelí - recept: Na sádle (nemusíme moc šetřit) osmažíme cibuli, přidáme zelí (je-li kyselejší, raději ho propláchnu vodou) s trochou vody.Promíchám a přidám kostkový
Podobné recepty jako Dušené zelí
Domácí kysané zelí: Podrobný recept krok za krokem ...
Zelí velmi jemně nakrouhejte, tradičně se k tomu používá kruhadlo, v menším množství můžete použít krouhací nástavec robotu, v nouzi můžete zelí i velmi jemně nakrájet. Krouhejte ideálně do kameninové nádoby, tzv. zeláku, pokud vyrábíte větší množství, pak do třeba do vaničky nebo většího škopku. Na
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí: Podrobný krok za krokem ...
Dušené bílé zelí
Dušené bílé zelí - recept: Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu ji asi 3 minuty
Podobné recepty jako Dušené bílé zelí
Pečená kachna s červeným zelím
Zelí odklopte a dochuťte vinným octem a cukrem. Ještě jej povařte 10 minut bez poklice, aby se vyvařila přebytečná tekutina. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty. Voňavá farmářská kachna s domácími… Kachna s rozinkovým zelím. Kachna s fíkovým zelím ...
Podobné recepty jako Pečená kachna s červeným zelím
Dušené hlávkové zelí recept
Dušené hlávkové zelí. Nejoblíbenější česká zeleninová příloha - dušené hlávkové zelí. Recept je pro pokročilé kuchaře, kteří si jen potřebují ujasnit, co všechno do pokrmu patří. Závěrečné ochucení bude na vás, protože každý má jiné chutě, kyselejší nebo sladší chuť je individuální. Hodnocení ...
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
Zelí promíchejte s fleky, osolte, opepřete a rozprostřete do zapékací mísy. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 10–15 minut dozlatova. PRIMA TIP: Fleky se zelím podávejte s červenou paprikou, srdíčky salátu a plátky vařené červené řepy nebo salátem z červené řepy. Zapečené fleky se zelím V
Podobné recepty jako Zapečené fleky se zelím Vladimíra Dvořáka
Koložvárské zelí
Koložvárské zelí podávejte teplé nebo studené, vychutnáte si ho v obou případech. Koložvárské zel; foto: archiv blog.KitchenAid.cz. Recept připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“ pro blog.kitchenaid.cz. reklama . Podobné recepty z pořadů TV Prima. Karolína, domácí kuchařka . Krůta s kašta
Podobné recepty jako Koložvárské zelí
Kroupové zelí
Kroupové zelí - recept: Kroupy propláchneme a zhruba na dvě hodiny namočíme do studené vody. Pak je uvaříme doměkka ve slané vodě a scedíme.Na oleji nebo sádle osmažíme
Podobné recepty jako Kroupové zelí
Kyselé zelí trochu jinak
Kyselé zelí trochu jinak - recept: Na sádle nebo oleji osmahnu do zlatova cibulku spolu se slaninou, nakrájenou na nudličky.Kysané zelí nasekám nebo nastříhám kuchyňskými nůžkami (jenom
Podobné recepty jako Kyselé zelí trochu jinak
Kysané zelí ve sklenicích + salát
Zelí očistíme, zbavíme povadlých listů, rozkrojíme na menší díly tak, aby každý díl držel pohromadě kousek košťálu, pak se nám zelí při krouhání nebude rozpadat. Takto připravené zelí si pokrájíme na nudličky (košťál nekrájíme) do většího lavoru nebo mísy. Zelí v míse osolíme, okmínujeme, promícháme
Podobné recepty jako Kysané zelí ve sklenicích + salát
Červené zelí II.
Červené zelí II. - recept: Pokrájené zelí dáme do kastrolu společně s jablky, cibulí, cukrem, octem, sádlem, solí a pepřem. Dobře promícháme, přilijeme vodu a přivedeme do varu.
Podobné recepty jako Červené zelí II.
Uherské zelí
Pokrájené zelí uvaříme ve slané vodě s kmínem a scedíme. V kastrolu na sádle dozlatova osmažíme pokrájenou cibuli, do které vmícháme zelí. Mleté maso osolíme, přidáme pepř, 2 vejce, mouku a dobře zamícháme. 2. Na pekáči klademe vrstvu z poloviny zelí, na ni klademe maso, pak zase zelí a dáme do před
Podobné recepty jako Uherské zelí
Hajdúcké zelí recept
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso, klobásu, papriku, kečup, překrájené zelí a sůl. Mírně podlijeme a…
Podobné recepty jako Hajdúcké zelí
Dušené patizonové zelí
Dušené patizonové "zelí" - recept: Patizon oloupeme a vydlabeme z něj měkký vnitřek se semeny. Cibuli pokrájíme najemno a osmažíme lehce dozlatova na jemně pokrájeném špeku. Ke konci
Podobné recepty jako Dušené patizonové zelí
Slezské kysané zelí recept
Nakrájené kysané zelí podusíme ve vodě s kmínem. Zvlášť na troše sádla osmahneme nakrájený uzený bůček, na něm pak drobně krájenou cibuli dorůžova. Zasypeme hladkou moukou, osmažíme ji, za stálého míchání rozředíme vodou z vařeného zelí, přidáme brambor a dobře provaříme (asi 20 minut).
Podobné recepty jako Slezské kysané zelí
Vepřové výpečky se zelím
Zelí: Do hrnce dáme sádlo, nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme. Pak přidáme kysané zelí, které jsme vymačkali a pokrájeli. Zalijeme vodou. Osladíme cukrem a osolíme. Promícháme a dusíme do měkka (10-15 minut). Do hotového zelí nastrouháme na jemno bramboru, pro zahuštění. Dochutíme cukrem. Na závěr
Podobné recepty jako Vepřové výpečky se zelím
Zelňáky
Milovníci kysaného zelí, zkuste tradiční bramboráky vyšperkovat vláčným zelím a uvidíte, že si výtečné zelňáky ihned zamilujete. Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín.
Podobné recepty jako Zelňáky
Dýňové zelí
Dýňové zelí - recept: Dýni okrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky, podlijeme troškou vody (cca 2dcl),osolíme,ocukrujeme a dáme podusit než dýně změkne.Na sádle
Podobné recepty jako Dýňové zelí
Kyselé zelí choucroute s vepřovým masem a klobáskami
Give Kyselé zelí choucroute s vepřovým masem a klobáskami 3/4. Give Kyselé zelí choucroute s vepřovým masem a klobáskami 4/4. Hodnoceno: 3x. Alsaská variace zelí a klobásek se stala francouzským národním pokrmem. Použít můžete i jiné kusy vepřového masa, například kolínko, bok nebo kvalitní vepřovou
Podobné recepty jako Kyselé zelí choucroute s vepřovým masem a klobáskami
Zeleninový boršč
Zelí zbavte vnějších listů a nakrouhejte. Jakmile budou brambory polotvrdé, přidejte zelí a vařte do změknutí. Boršč dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Vyndejte bobkový list a nové koření, přidejte najemno nasekaný kopr a podávejte se smetanou.
Podobné recepty jako Zeleninový boršč
Zelná polévka
Zelná polévka - recept: Vodu nalijeme do hrnce, přidáme rozdrcený masox a uvedeme do varu. Přidáme okapané a překrájené zelí a uvaříme do měkka. Potom přidáme oloupané a na
Podobné recepty jako Zelná polévka
Koložvárske zelí recept
Koložvárske zelí. Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód: https://rcpt.cz/kJJ. Partneři Videorecepty; Recept na jídlo; Ostatní odkazy Nastavení soukromí Obecné podmínky; Kontakt; Inzerce; RSS; Naše další weby Toprecepty.sk; Topmoucniky.cz ; Topgrilovani.cz;
Podobné recepty jako Koložvárske zelí
Moskevský boršč
Po chvilce přidáme pepř, sůl, cukr, bobkové listy. Přidáme nakrájené na proužky zelí, které jsme spařili ve vařící vodě. Poprášíme moukou a osmahneme. Za stálého míchání ředíme přecezeným vývarem z masa, přidáme rajský protlak a chvíli povaříme. Naposledy přidáme do boršče nakrájené maso na kousky .
Podobné recepty jako Moskevský boršč
Pečené česnekové zelí recept
Menší hlávku zelí nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Pečící papír potřeme olejem, rozložíme na něj zelí. Potřeme je olejem, do kterého jsme protlačili česnek. Osolíme, opepříme. Pečeme při 180-200°C, dokud zelí nezměkne. Podáváme jako přílohu nebo jen tak.
Podobné recepty jako Pečené česnekové zelí
Balkánská sarma
Zelné listy je rychlejší povařit v kysaném zelí. Z hlávky vykrojím košťál a dám do hnce na jehož dno dám cca půl kila kysaného zelí, nahoru a kolem hlávky dám zbytek zelí a kysanou vodu (používám kysané zelí ze sáčku- 1 kg) a zaliju asi tak do poloviny hlávky. Vařím asi 20 minut, potom hlávku otočím
Podobné recepty jako Balkánská sarma
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky ...
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky - recept: Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso zprudka opečeme dozlatova ze všech stran na rozehřátém oleji a poté vyjmeme. Na výpeku osmahneme nahrubo
Podobné recepty jako Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky ...
Pavlišovský řízek
Pavlišovský řízek - recept: Klasický smažený vepřový řízek, dušené kysané zelí a houskový knedlík. Tato skladba je velmi oblíbená v okolí Náchoda, kde se nazývá Pavlišovský řízek
Podobné recepty jako Pavlišovský řízek
Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
kysané zelí = příloha . Postup přípravy receptu. 1. Maso pokrájíme na menší kostky, osolíme, okmínujeme a dáme ho do zapékací mísy k pokrájené cibuli a nasekanému česneku. Promícháme, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů 40 minut. Pak odklopíme, dle potřeby promícháme, podlijeme a do
Podobné recepty jako Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím
Vitamínový salát recept
Kyselé zelí trochu propláchneme, aby nebylo moc kyselé.Pokrájíme, dáme do misky a přidáme zeleninu, dle vlastní chuti a fantazie. Já dala zelenou…
Podobné recepty jako Vitamínový salát