Zlatá drožďová polévka s pórkem
Rychle zjistíte, kolik lákavých pokrmů vykouzlíte z ječmene, jahel, pohanky, amarantu, špaldy, červené pšenice nebo různých druhů rýže. A kolik z těchto (pseudo)obilovin je vlastně bezlepkových. Vydalo nakladatelství Smart Press. Pokud vás slovo droždí v názvu této polévky odrazuje, nemusíte se bát.
Podobné recepty jako Zlatá drožďová polévka s pórkem
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Tradiční dršťková polévka není pro všechny, proto existuje houbová varianta, v níž se dršťky nahrazují právě hlívou ústřičnou. Tato výjimečná surovina má nespočet pozitivních účinků pro tělo - mimo jiné posiluje imunitu, působí protizánětlivě nebo snižuje krevní tlak.
Podobné recepty jako Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Letní perník
Letní perník. Perník je oblíbený díky rychlé a snadné přípravě. Během léta ho můžeme trochu ozvláštnit přidáním červeného rybízu. Drobné kuličky rybízu v těstě příjemně osvěží. Na závěr perník potřeme čokoládovou polevou. 0,0 (0×) poslirecept. 1 názor. 75 min.
Podobné recepty jako Letní perník
Okurka s bylinkovou náplní
Okurka s bylinkovou náplní. V horkých letních dnech přijdou vhod lehké zeleninové večeře, připravené ideálně ze zeleniny, kterou si sami vypěstujeme. Okurku plněnou svěží pomazánkou z Lučiny a bylinek si vychutnáme s opečenými tousty. 0,0 (0×) poslirecept. 0 názorů. 25 min.
Podobné recepty jako Okurka s bylinkovou náplní
Libečková sůl
Libečková sůl. Libečková sůl je aromatická směs, ideální pro dochucování polévek, omáček, masových pokrmů, salátů a dalších jídel. Libeček, známý také jako „maggi bylinka“ kvůli své podobné chuti jako oblíbená tekutá dochucovadla, je ceněn pro své bohaté aroma a schopnost zvýraznit chuť pokrmů. 1. 7
Podobné recepty jako Libečková sůl
Jitrnicový prejt
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Nové koření Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřový bůček Vepřový vývar Zázvor Žemle. Jitrnicový prejt - recept: Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve
Podobné recepty jako Jitrnicový prejt
Jablkový koláč s křupavou drobenkou podle Máma peče doma ...
Jablkový koláč s křupavou drobenkou podel Máma peče doma Zdroj: Sladké. 17x. Teď chci připravovat jídlo (zabrání ztmavnutí obrazovky) Jablko je v našich podmínkách přirozenějším symbolem podzimu než dýně a upéct si alespoň jednou od začátku školy jablkový koláč patří k příjemné povinnosti. Drobenkov
Podobné recepty jako Jablkový koláč s křupavou drobenkou podle Máma peče doma ...
Jogurtové koblížky
Jogurtové koblížky - recept: Všechny přísady se smíchají dohromady na hladké těstíčko. Do mírně rozpáleného oleje se malou lžičkou vykrajují malé kousky těstíčka. Po vychladnutí
Podobné recepty jako Jogurtové koblížky
Med (sirup) z divizny recept
Postup přípravy. Nejprve nasbíráme květy divizny (cca 400 ks), zalijeme je litrem vroucí vody a necháme společně s omytým citronem pokrájeným na plátky zakryté louhovat 24 hodin. Druhý den vše přes plátno přecedíme do hrnce, plátno s diviznou a citronem dobře vymačkáme a do čistého výluhu přidáme cu
Podobné recepty jako Med (sirup) z divizny
Babiččina zbojnická pečeně
Postup přípravy receptu. 1. Masa i slaninu nakrájíme na plátky. Na dno pekáčku rozložíme na proužky nakrájenou cibuli a česnek. Postupně klademe osolené a opepřené plátky masa, které prokládáme slaninou, znovu posypeme cibulí a česnekem a opět vrstvu masa. 2. Celé podlijeme trochou vody. Pečeme 1,5
Podobné recepty jako Babiččina zbojnická pečeně
Tvarožník – dokonalý recept na tradiční český moučník ...
Troubu předehřejte na 170 °C, pekáček (30 x 20 cm) vymažte máslem. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a zlehka ho přimíchejte do tvarohového těsta. Vlijte ho do připraveného pekáče, uhlaďte povrch a pečte v předehřáté troubě 1 hodinu, až zpevní. Troubu neotvírejte, jen ji vypněte a po 30 minutách pootevř
Podobné recepty jako Tvarožník – dokonalý na tradiční český moučník ...
Výborná fazolová polévka recept
Výborná fazolová polévka. Máte chuť na výbornou fazolovou polévku? Uvařte si s námi tuto hustou, sytou a smetanou zjemněnou fazolačku. Je doplněná bramborem a dobrou klobásou, provoněná česnekem, bobkovým listem a novým kořením.
Podobné recepty jako Výborná fazolová polévka
Džuveč II.
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Paprika - sladká Pepř mletý Rajčata Rajský protlak Rýže Slunečnicový olej Sůl Vepřové maso Zelená paprika. Džuveč II. - recept: Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá červená paprika, p
Podobné recepty jako Džuveč II.
Čevapčiči recept
Čevapčiči. Čevabčiči je původem turecká delikatesa, která vznikla z tradičního kebabu a postupně se rozšířila na Balkán. V dnešní době toto jídlo milují lidé po celém světě, a také díky tomu vzniklo mnoho variací. U nás se podává s bramborami, cibulí a hořčicí. 4,7 (16×) Anja. 20 názorů.
Podobné recepty jako Čevapčiči
Nové recepty
Obložený chlum, základní recept. Jáhly vyprat 3-4x v čisté vodě, ve sklenici se šroubovacím víčkem, pak scedit přes sítko. V hrnci se silnostěnným dnem ohřát 300 ml nové vody, přidat... více o Obložený chlum, základní recept. 50 minut.
Podobné recepty jako Novéy
Plněné topinky recept
Postup přípravy. Z chleba vykrojíme střídku a kůrku opečeme na oleji. Na střídku mezitím namažeme vyšší vrstvu játrové paštiky. Opečenou kůrku obrátíme, do otvoru opatrně vyklepneme celé vejce, a na něj zamáčkneme zpátky vykrojenou střídu namazanou stranou směrem k vejci. Když se vejce zapeče, celou
Podobné recepty jako Plněné topinky
Zázvorovice recept
Léčivé účinky zázvoru jsou známé a ověřené napříč generacemi. Pokud se o vás pokouší chřipka či jiná viróza, jistě se vám bude hodit náš recept na zázvorovici, kterou můžete využít i jako prevenci. Léčivá síla je posílena medem a citrónem. 4,8 (8×) JanaDorazinova. 16 názorů.
Podobné recepty jako Zázvorovice
Jablkový závin z listového těsta recept
Jablkový závin z listového těsta. Jablečný závin podle tohoto klasického receptu zvládne i začátečník upéct tak, že si na něm všichni skvěle pochutnají. Hotový jablečný závin můžete na talíři doplnit zmrzlinou, šlehačkou, případně vanilkovým krémem. 4,9 (23×) maris. 23 názorů. 65 min.
Podobné recepty jako Jablkový závin z listového těsta
Rychlá jemná pórková pomazánka recept
Rychlá jemná pórková pomazánka. Dobrých pomazánek není nikdy dost. Jsou-li navíc ze zdravých surovin, stojí za to je rodině připravit. Nápadité spojení pórku a tvarohu je nečekaně chutné a na celozrnném chlebu vynikající. 5,0 (24×) Bahula. 12 názorů. 15 min.
Podobné recepty jako Rychlá jemná pórková pomazánka
Rychlá buchta z jablečného pyré recept
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy (nejprve sypké, promícháme a přidáme zbytek) a vymícháme do hladka. Podle chuti můžeme přidat hrst mletých ořechů a kokosu. Těsto vlijeme na připravený plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 35-40 minut. Buchtu necháme po upečení vychladnout.
Podobné recepty jako Rychlá buchta z jablečného pyré
Majonéza a tatarka z vařených vajec recept
Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně olej, až získáte požadovanou konzistenci. A máte hotovou majonézu. Pokud budete chtít z majonézy tatarku, nakrájejte do ní na hodně jemné kostič
Podobné recepty jako Majonéza a tatarka z vařených vajec
Domácí jahodová zmrzlina recept
Postup přípravy. Mascarpone, cukr a jahody vložíme do mixéru, přidáme polovinu mléka a mixujeme na nízké otáčky. Přidáme zbytek mléka a zvýšíme otáčky. Pokud je zmrzlina po mixování dostatečné hutná, podáváme hned, nebo ji necháme zmrazit v mrazáku.
Podobné recepty jako Domácí jahodová zmrzlina
Cizrnová pizza
Cizrna v naší kuchyni. Na vymastený alebo papierom vyložený plech dáme cícerovú hmotu a lyžicou ju rozotrieme na kruh vo výške cca 1 cm. Pretlak zmiešame s prelisovaným cesnakom a soľou a placku potrieme. Pizzu obložíme podľa svojej chuti – ľubovoľnou údeninou, zeleninou a posypeme strúhaným syrom.
Podobné recepty jako Cizrnová pizza