Švestkový kompot
Domácí švestkový kompot patří ḿezi ty oblíbené. V zavařovací sezóně, kdy všechno ovoce dozrává a je snadno k mání, stač...
Švestky ve vlastní šťávě
Švestky ve vlastní šťávě, které si připravíte podle tohoto receptu můžete použít později při pečení koláčů a buchet. I v ...
Hruškový kompot
Pochutnat si v zimě na hruškovém kompotu ovoněném skořicí a hřebíčkem, je slast. Kdo je fanouškem tohoto ovoce, má nejvyš...
Zavařování v mikrovlnce
Zavařování v mikrovlnce je skvělým způsobem, jak uchovat přebytky letní sklizně nebo ořechů a užít si jejich chuť i v zimních měsících. Tato jednoduchá metoda vám umožní...
Zavařování v myčce
Zavařování v myčce je inovativní způsob, jak uchovat potraviny i s pomocí moderní technologie. Tento proces vám usnadní práci, protože kromě mytí nádobí můžete svou myčku využít k efektivní...
Zavařené maso
Zavařené maso je skvělou alternativou k tradičnější konzervaci, jako je zavařování ovoce, zeleniny nebo hub. Tento způsob přípravy masa spočívá v jeho tepelném zpracován...
Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci)
Tento recept zahrnuje zavařování meruněk v tlakovém hrnci. Nejprve si připravíme cukrový sirup, který rozvaříme ve vodě a poté necháme vychladnout. Meruňky důkladně opláchneme, rozř...
Nejjednodušší zavařené hrušky
Podzim je ideálním obdobím pro zpracování hrušek, které jsou v té době na vrcholu sezóny. Jedním z nejjednodušších způsobů, jak si uchovat tuto lahodnou a šťavnatou o...
Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je skvělé a chutné jídlo, které si snadno připravíte sami. Tento recept vás přesvědčí, že kupované konzervy vepřového už nikdy nebudete chtít, protože d...
Domácí povidla ze směsi podzimního ovoce – zavařte přebytky ze zahrádky do sklenic
Domácí povidla ze směsi podzimního ovoce jsou skvělým způsobem, jak zpracovat přebytky z vaší zahrádky. Tato povidla, která můžete použít do plněných rohlíčků nebo koláčů, určitě o...
Kompoty z horkovzdušné trouby
Kompoty z horkovzdušné trouby představují vynikající možnost, jak využít čerstvou úrodu ze zahrady a vychutnávat si její chuť po celý rok. Tento způsob zavařování je efektivní a umožňuje...
Jablečný džem s vánočním kořením
Jablečný džem s vánočním kořením je lahodná pochoutka, která skvěle využívá kvalitní jablka, jež jsou ideálním ovocem pro zavařování. Tento džem je obohacen o vůni a chuť trad...
Snadné zavařování
Snadné zavařování zahrnuje přípravu kompotů, džemů nebo nakládané zeleniny, které se plní do sklenic podle tradičního receptu. Poté se sklenice uzavřou šroubovacími víčky a u...
Švestky ve vlastní šťávě
Pokud toužíte po švestkovém koláči, ale sezóna švestek je zatím daleko, tento recept je ideálním řešením, jak mít švestky stále k dispozici. Příprava švestek ve vlas...
Nálev na ovoce
Nálev na ovoce je skvělá pochoutka, kterou si můžete snadno připravit doma. Tento recept vám umožní vyrobit chutný a osvěžující nálev, který perfektně doplní různé druhy ovoce. Vytvořte...
Třešňový kompot + jak zavařovat v horkovzdušné troubě
Třešňový kompot je skvělý způsob, jak využít sezónu šťavnatých třešní a uchovat si jejich chuť na později. Tento tradiční recept je oblíbený zejména v letních měsících,...
Zavařování v papiňáku
Zavařování v papiňáku je novým způsobem konzervace potravin, který se přidává k tradičním metodám, jako jsou zavařování v klasickém hrnci, mikrovlnce, myčce nebo troubě....
Višňový sirup
V letním období plném čerstvého ovoce můžete připravit různé dobroty. Místo obvyklého mrazení nebo zavařování zkuste vyrobit sladký višňový sirup. Tento recept vám p...
Nakládaná vejce
Nakládaná vejce jsou skvělým způsobem, jak využít zbylá uvařená vajíčka, například z Velikonoc. Vejce se naloží do chutného nálevu, který je podobný tomu, jaký se pou...