Zavařené jídlo na dovolenou
Já kromě masitých jídel zavařuju do sklenic i zapečené těstoviny, žemlovku nebo francouzské brambory. Steriluju max. půl hodiny, ale zásadně používám nešroubovací sklenice - na šroubovacích nepoznám, jestli "chytly". Manžel jezdí často na cesty, takže mu do sklenic zavařuju skoro všechno včetně příl
Podobné recepty jako Zavařené jídlo na dovolenou
Zavařené domáci klobásy na pozdní léto recept
Krok 1: Sklenice i víčka dobře umyjeme a osušíme. Krok 2: Čerstvě vyuzené klobásy, pokud jsou ještě ohebné, urovnáme natěsno do sklenic. Množství se liší podle toho, jak jsou velké a silné. Přidáme 2-3 lžíce vody a uzavřeme víčkem. Krok 3: Sterilizujeme 45 minut na teplotu 90 °C. Druhý den to opakuj
Podobné recepty jako Zavařené domáci klobásy na pozdní léto
Tlačenka ve sklenici recept
Tlačenka s octem a cibulí je skvělá čerstvá. Avšak my ji můžeme připravit i do zásoby a zavařit ve sklenicích. Na kousky nakrájené maso a pomleté kůže smícháme s kořením a vývarem. Uvařenou směs pak nadávkujeme do sklenic a zavaříme.
Podobné recepty jako Tlačenka ve sklenici
Kysané zelí do sklenic recept
Krok 3: Potom zelí natlačíme do čistých sklenic o objemu 0,7 l tak, aby v každé byla i šťáva. Otřeme je dočista a zavíčkujeme. Krok 4: Sklenice dáme na hlubší plech nebo jinou podložku s okraji, nejlépe k topení nebo někam do tepla. Zelí pracuje a kvasí - až tak moc, že se víčka vypoulí a může zpod
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Kyselé zelí do skla
Máme víčka na vícenásobné použití a plechové spony, kterými se ta víčka při zavařování upevní. Máte zkušenosti i těmito sponami? (mám sice i hlavu na zavírání sklenic, ale ty výstupky už jsou dost obroušené, tak už ji raději nepoužívám) lada | 22. 11. 2011 16:43.
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Do velkého hrnce dejte na dno látkovou utěrku a na ni postavte sklenice. Přilijte vodu do tří čtvrtin výšky sklenic a vařte 2–3 hodiny. Poté nechte v pokojové teplotě vychladnout a odstát.
Podobné recepty jako Vepřové maso zavařené ve vlastní šťávě
Snadné zavařování recept
Krok 1: Kompoty (džemy, nakládanou zeleninu), připravíme do sklenic podle osvědčeného receptu. Krok 2: Sklenice uzavřeme víčky (šroubovacími)a dáme do mikrovlnky. Vejdou se tam 4 velké sklenice, nesmějí se navzájem dotýkat.
Podobné recepty jako Snadné zavařování
Zavařené maso na dovolenou
Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C.
Podobné recepty jako Zavařené maso na dovolenou
Evíkův zavařený meloun
Meloun nakrájíme na kostičky a vypeckujeme dáme do 7 dcl sklenic, 3 lžíce cukru, 1 dcl rumu a na horu 2 kolečka citrónu bez slupky. Zalijeme vařicí vodou a zavařujeme od doby varu 10-15 minut. Za týden mužeme jíst - podáváme chlazené.
Podobné recepty jako Evíkův zavařený meloun
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Pojďme tedy něco udělat pro naše zdraví, a zavařme si pár sklenic zelí ve sladkokyselém nálevu. Krok 1: Hlávku zelí bez košťálu nakrouháme. Krok 2: Krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli).
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Zavařené meruňky
Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na půlky či čtvrtky, naskládáme do sklenic, Zalijeme nálevem z cukru a vody a zavařujeme na mírném ohni 20minut. Já dávám buď kilo cukru svařit v hrnci vody a nebo na jednu sklenici 3lžíce cukru a svařím cukr s vodou.
Podobné recepty jako Zavařené meruňky
Nakládané hříbky do sklenic
Hříbky očistíme a nakrájíme. Vaříme na mírném ohni v osolené vodě 15 minut. Hřiby opláchneme a necháme okapat. Mezitím ocet zahřejeme s bobkovým listem, pepřem, cukrem a olejem. Hříbky vložíme do sklenic, zajijeme horkým nálevem a pevně uzavřeme. Necháme alespoň 2 měsíce odstát. Nakládané hříbky do
Podobné recepty jako Nakládané hříbky do sklenic
Okurky velmi dobré recept
Krok 3: Až máme sklenici plnou, zalijeme ji horkou vodou, zavíčkujeme a narovnáme do zavařovacího hrnce. Krok 4: Přivedeme k varu a od té doby sterilujeme pouhých 5 minut při 100 °C. Krok 5: Vytáhneme a po vychladnutí otočíme dnem vzhůru. Takto necháme sklenice do rána stát a druhý den je otočíme zp
Podobné recepty jako Okurky velmi dobré
Originální omáčka na špagety
Potom přidáme nastrouhanou cibuli, sůl, olej, cukr, bobkový list a vaříme dalších 15 minut. Před dokončením dochutíme tymiánem, bazalkou, petrželovou natí a kořením. Omáčku nalijeme do sklenic a sterilizujeme, stačí 2 minuty při 100 °C.
Podobné recepty jako Originální omáčka na špagety
Ořechy zavařené v mikrovlnce
V mikrovnce vlníme 1,5 min na plný výkon. Pak sklenice vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá. Poznámka: Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé. Můžeme je takto uchovávat, pokud pro
Podobné recepty jako Ořechy zavařené v mikrovlnce
Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci) recept
Meruňky opláchneme, nožíkem rozřízneme, vypeckujeme, naskládáme do sklenic, zalijeme chladným nálevem 5 mm od vršku sklenice a zavíčkujeme.
Podobné recepty jako Zavařujeme v papiňáku (tlakovém hrnci)
Zavařované okurky recept
Manželka je velmi pečlivě vypere a naskládá do skleniček. Lák ze všech surovin kromě česneku, kopru a karotky. Jak sladký nebo kyselý lák je na vlastní chuti. U nás se dělá sladkokyselý. Do skleniček s okurkama se vloží jedna snítečka kopru, pár koleček karotky a jeden stroužek česneku.
Podobné recepty jako Zavařované okurky
Zelí do sklenic bez zavařování recept
Zelný salát ve sladkokyselém nálevu nesmí chybět v žádné spíži. Hodí se například jako příloha k masu. Zelí z našeho receptu je navíc snadné na přípravu a nepotřebuje tepelnou úpravu. Stačí ho nechat odležet. Krok 1: Svaříme vodu s octem a solí. Odstavíme a přidáme Spolarin. Necháme vychladnout. Kro
Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování
Zavařování v papiňáku
Krok 3: Okraje sklenic i víčka velmi dobře otřeme. Na dno hrnce dáme pařák na knedlíky a přidáme 300 ml vařící vody. Krok 4: Sklenice zavíčkujeme a uložíme 2-3 kusy na pařák v papiňáku. Uzavřeme poklicí. Krok 5: Od doby varu vaříme 5 minut. Pak hrnec vypneme, za minutu odpustíme tlakovým ventilem zb
Podobné recepty jako Zavařování v papiňáku
Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období recept ...
Sklízíte jednu cuketu za druhou a došly vám nápady, jak je zužitkovat? Pokud chcete uchovat nějakou cuketu i na zimu, připravte sklenice a vrhněte se do zavařování. Cuketové zelí se skvěle hodí nejen k masu, ale také do polévky.
Podobné recepty jako Cuketové zelí,zavařené na zimu i jiné roční období ...