Zabaione Italský desert
Oddělíme Žloutky od bílku, vložíme žloutky do hrnce, přidáme mléko a půlku vanilkového cukru. Šleháme ručně ve vodní lázni cca 2 min. do zhoustnutí. I...
Podobné recepty jako Zabaione Italský desert
Zabaione zapečené s ovocem
Zabaione je vynikající italský dezert, který se připravuje ze žloutků, vína a cukru. Opět se tu ukazuje, že i kombinace pouze tří surovin může skončit skvělým ...
Podobné recepty jako Zabaione zapečené s ovocem
Italské Tiramisu (Florencie)
Zabaione: Připravíme si vodní lázeň, ale misku ještě do vody nevkládáme. Voda by měla mít teplotu kolem 70-80°C. Nesmí vařit. Do misky dáme žloutk...
Podobné recepty jako Italské Tiramisu (Florencie)
Žloutkový krém s ovocem
Tento lahodný moučník pochází z Itálie, kde ho znají pod názvem Zabaione. Fantastickou chuť získáte jednoduchým spojením pouze tří surovin, které doplníte ...
Podobné recepty jako Žloutkový krém s ovocem
Houby na italský způsob
Očištěné houby nakrájíme na menší kousky, česnek nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla, přidáme česnek a chvíli restuj...
Podobné recepty jako Houby na italský způsob
Italský melounový salát s mozzarellou
Dužninu nakrájejte na tenké plátky. Mozzarellu nechte okapat ze syrovátky a natrhejte ji na kousky velikosti sousta. Opláchnutý a očištěný fenykl nast...
Podobné recepty jako Italský melounový salát s mozzarellou
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Kalíšky Knorr Bohatého bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zele...
Podobné recepty jako Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Cizrna na italský způsob II.
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme cizrnu namáčeli, vylijeme a dáme vařit s vodou čerstvou, nesolíme. Uvaříme do měkka. Vývar z cizrny ...
Podobné recepty jako Cizrna na italský způsob II.
Cizrna na italský způsob III.
Cizrnu namočíme den předem. Vodu, ve které jsme ji namáčeli, slijeme a cizrnu dáme vařit s čerstvou vodou do měkka (nesolíme). Všechen vývar nesléváme ...
Podobné recepty jako Cizrna na italský způsob III.
Cizrna na italský způsob
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody muzeme přidt jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme, cizrnu propláchneme a v nove ...
Podobné recepty jako Cizrna na italský způsob
Castagnaccio italský kaštanový koláč
Rozinky necháme nabobtnat na 30 minut ve vlažné vode, pak slijeme (já osobně jsem rozinky máčela v destilátu z hroznového vína - Grappa, můžete použít...
Podobné recepty jako Castagnaccio italský kaštanový koláč