Francouzská brioška
...brioška je sladké pečivo původem z Francie. Můžete do těsta místo rozinek přidat kandované...
Makronky
...do Katalánie a Itálie, než byly dopraveny i do Francie.\" Slovo makronka pochází z italštiny,...
Francouzský recept na zapečený sýr
...ještě něco zakousnout. Protože se jedná o pokrm z Francie, jako ideální se nabízí francouzská bagetka...
Gratinované brambory z Francie recept
Oloupeme brambory, nakrájíme na tenké plátky a pod tekoucí vodou opereme. Brambory smícháme se smetanou, strouhaným sýrem, solí a pepřem a vložíme do zapékací misky. Pozvolna pečeme při 140°C doměkka. Povrch hotového jídla by měl mít zlatou barvu. Používáme jako přílohu k pečeným masům.
Podobné recepty jako Gratinované brambory z Francie
Kuře na bresský způsob (Francie) recept
Postup přípravy. V kastrůlku rozehřejeme polovinu másla, přidáme hříbky a podusíme je doměkka (na skus). Osolíme a dáme stranou. V silnostěnném kastrolu rozpustíme zbylé máslo a maso na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Podlijeme trochou vody a teprve nyní maso osolíme, opepříme a vsypeme drobně
Podobné recepty jako Kuře na bresský způsob (Francie)
Rybízová omáčka s vínem
1 lžička hořčice sůl, cukr Způsob přípravy Očištěný rybíz podlijeme horkou vodou a dobře podusíme. Prolisujeme, přidáme cukr, víno a trochu povaříme. Když začne omáčka houstnout, přidáme pomerančovou a citronovou šťávu, hořčici, sůl a podle chuti ještě cukr. Omáčku podáváme ke zvěřině. Kuchař: Lukáš
Podobné recepty jako Rybízová omáčka s vínem
Kalifornský salát s avokádem
šťáva z 1/2 citronu 1 lžíce rýžové Miso pasty 4 lžíce mléka nebo sojového jogurtu mořská sůl salát: 1 zralé avokádo 2 hrstky sezónního zeleného salátu 150 g brokolice 2 lžíce dýňových semen 2 lžíce sezamových semen 2 lžíce sušených brusinek nebo rozinek
Podobné recepty jako Kalifornský salát s avokádem
Cassoulet specialita jižní Francie recept
Poznámka autora receptu. Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie , které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole . Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassoulet
Podobné recepty jako Cassoulet specialita jižní Francie
Bujabéza z Francie
Bujabéza z Francie - recept: Do hrnce vložíme cibuli, 2 stroužky česneku, bobkový list a rybí hlavy, přilijeme víno, necelý 3/4 litr vody a vaříme cca 30 minut. Pak vývar scedíme. Pak vývar scedíme.
Podobné recepty jako Bujabéza z Francie
Čokoládový mousse z Francie recept
Čokoládový mousse z Francie Bibinka Přidat fotku Suroviny Porce: pro 4 osoby 1 litr 1 litr smetany 30% 400 g 400 g tmavé čokolády 200 g 200 g čerstvého ovoce nebo kompotovaného ovoce Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Energie: 13 326 kJ / 3 185 kcal; Bílkoviny: 45,40 g; Tuky:
Podobné recepty jako Čokoládový mousse z Francie
Kuřecí stehna z Francie
Kuřecí stehna z Francie - recept: Stehýnka vložíme do zapékací mísy, pokapeme citrónem, zalejeme smetanou a kuřecím vývarem, přidáme na kousky nakrájený hermelín, posypeme petrželkou,
Podobné recepty jako Kuřecí stehna z Francie
Rýžový dezert z Francie
Pracovní postup: Rýži s mlékem, špetkou soli a vanilkou vaříme na slabém ohni asi 40 min. Želatinu rozpustíme ve studené vodě, přecedíme a smícháme s cukrem a žloutky a nalijeme na rýži. Přidáme pokrájené kandizované ovoce a trochu našlehanou smetanu. Vše promícháme, nalijeme do formy vypláchnuté st
Podobné recepty jako Rýžový dezert z Francie
Dušený pórek s vinaigrette
Postup přípravy PŘIPRAVTE PÓRKY. Z každého kusu zeleniny odkrojte tmavě zelené části a kořínky a odstraňte vnější listy. Každý pórek pak opláchněte pod studenou tekoucí vodou. Ve velkém hrnci na středním plamenu rozehřejte olivový olej. Přidejte česnek a minutu restujte. Přidejte pórky, osolte a ope
Podobné recepty jako Dušený pórek s vinaigrette
Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou ...
Rozšířil se k nám už někdy kolem 15. století z Německa, už před tím byl však oblíbený v oblasti Středomoří, Pyrenejí a Francie. Dodnes jsou králíkárny neodmyslitelnou součástí mnoha venkovských stavení, ale jestli nemáte vlastní chov, snadno seženete čerstvého králíka i z menších farem. Toto dietní,
Podobné recepty jako Králík s hořčičnou omáčkou pečený s kořenovou zeleninou ...
Zapečené těstoviny se smetanou z Francie fotografie 2
Fotografie k receptu Zapečené těstoviny se smetanou z Francie. Dom ů - Recepty - Zapečené těstoviny se smetanou z Francie. Zpět na recept. Zapečené těstoviny se smetanou z Francie Antik10 Předchozí Následující 1 z 1. Předchozí ...
Podobné recepty jako Zapečené těstoviny se smetanou z Francie fotografie 2
Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě
4 porce 90 minut česká Suroviny vepřová krkovice 600 g olej plnotučná hořčice 2 lžíce česnek (česnek, prolisovaný) 3 stroužky uzená slanina 150 g brambory 800 g klobása (pikantnost zvolte dle vašich preferencí) 200 g cibule 3 ks paprika 1 ks sůl (sůl a čerstvě namletý pepř) paprika a/nebo chilli koř
Podobné recepty jako Živáňská vepřová pečeně připravená v troubě
Tvarohové šátečky II.
1 ks hera 1 ks tvaroh 250 g hladká mouka marmeláda Meruňková Postup přípravy receptu 1 Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme asi 5 cm kolečka. Do každého dáme trochu marmelády, přeložíme a pečlivě přitiskneme nejlépe vidličkou (pokud vlastníme vykrájovátko, je to podstatně jednodušší). Pečeme p
Podobné recepty jako Tvarohové šátečky II.
Quiche lorraine-slaný koláč recept
Qiche (čti kiš) je báječný slaný koláč z křehkého těsta se smetanovou náplní, který obletěl celý svět. Pochází z východní části Francie, je darem alsasko-lotrinské gastronomie. V zemi svého původu je stejně populární jako pizza v Itálii. Lubík, přestože bydlí v Lucembursku, se tento recept naučil v
Podobné recepty jako Quiche lorraine-slaný koláč
Lečo s uzeninou
Jednoduché,vynikající prostě super. Tuhle baštu vyrábíme z domácích zdrojů dlouhá leta.Zavařujeme pod víčka. Pro uskladnění na zimu děláme jen "základ" :rajčata,cibule, paprika. Jako koření používáme v posledních letech směs "Adžika".
Podobné recepty jako Lečo s uzeninou
Kuřecí stripsy jako z kfc
Můžeme osolit a opepřit. 2. Nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v kukuřičných lupíncích. 3. Obalené kousky dáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova, přibližně 10 minut. 4. Můžeme podávat například s hranolky, bramborovou kaší a nebo klidně s pečivem.
Podobné recepty jako Kuřecí stripsy jako z kfc
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku - recept: Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a
Podobné recepty jako Croissanty: na francouzskou klasiku
Ratatouille IV.
Ratatouille IV. - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.cz.
Podobné recepty jako Ratatouille IV.
Čokoládové suflé
Čokoládové suflé - recept: Na pečení suflé je nejlepší použít malé zapékací misky ramekin. Vymažte je máslem a vysypte cukrem, aby se vám suflé nepřichytilo a takto připravené
Podobné recepty jako Čokoládové suflé