Švýcarská specialita Berner rösti recept
Suroviny 4 středně velké brambory 1 cibule 1 PL hladké mouky sůl pepř špetka muškátového oříšku olej 2 PL másla Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo, vymačkáme vodu a smícháme s moukou a cibulkou, kterou
Podobné recepty jako Švýcarská specialita Berner rösti
Karotkové rösti recept
Suroviny. svazek mrkve. 2 menší cibule (raději červené) olej. 1/2 lžičky celého kmínu. 1/2 lžičky římského kmínu. 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu (nebo 2 větvičky čerstvého) 1 balení mozzarelly. sůl, pepř.
Podobné recepty jako Karotkové rösti
Rostbíf
Ingredience receptu 1 kg roštěné 2 lžíce mouky 300 ml masového vývaru 2 lžíce másla 2 lžíce worcesterské omáčky olivový olej mořská sůl mletý černý pepř Způsob přípravy Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso vcelku odblaníme a zbavíme přebytečného tuku. Pak ho pevně ovážeme potravinářskou nití.
Podobné recepty jako Rostbíf
Žampiony
Způsob přípravy. Na vyšší pánvi rozpustíme máslo, přidáme olej a očištěné žampiony nakrájené na plátky. Za stálého míchání je restujeme asi 4 minuty. Pak přidáme utřený česnek, oregano, ocet, pepř a špetku soli, promícháme a dusíme další 4 minuty do měkka. Mezitím si nasucho opečeme plátky chleba.
Podobné recepty jako Žampiony
Rösti smažená nebo pečená příloha
Postup přípravy receptu 1 Brambory oškrábeme a nastrouháme na okurkovém struhadle s většími otvory. 2 Pečlivě vymačkáme vodu a slijeme ji. 3 Do brambor vmícháme 1 lžíci škrobu a osolíme. V ruce utvoříme placičky, které dáváme na pečící papír nebo pečící podložku a upečeme v troubě. Během pečení jedn
Podobné recepty jako Rösti smažená nebo pečená příloha
Bramborové rösti – jednoduché křupavé bramboráky z Alp ...
Na pánev položte talíř lícem dolů a rösti na něj obraťte, pak do pánve přidejte zbývající máslo a rösti do ní vraťte tak, aby se osmažilo z druhé strany, dalších 7 až 10 minut. Rösti vytvarujte tak, aby vznikl kompaktní koláč. Pokud chcete, posypejte je 5 minut před koncem strouhaným sýrem. Ihned po
Podobné recepty jako Bramborové rösti – jednoduché křupavé bramboráky z Alp ...
Švýcarské Rösti
3 Pomocí pokličky obrátíme, osolíme a opečeme druhou stranu, při pečení mírně přitiskneme k pánvi. 4 Podáváme ke steakům. Podělte se s přáteli o recept Podobné recepty Rösti - smažená nebo pečená příloha Bramborové rösti Švýcarské fondue Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Podobné recepty jako Švýcarské Rösti
Pečené rösti se slaninou a parmazánem recept
Postup přípravy Oloupané syrové brambory nastrouháme na hrubším struhadle. Pečlivě vymačkáme vodu. Smícháme s drobně nakrájenou slaninou, solí a pepřem. Pečící papír lehce potřeme olejem a z brambor děláme placičky, které také malinko potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě do křupava asi 25-30 minut. V p
Podobné recepty jako Pečené rösti se slaninou a parmazánem
Bramborové rösti se šunkou, sýrem a vajíčkem
Suroviny brambory 1,5 kg sůl (vejce) 4 ks plátkový sýr (např. gouda) 150–200 g kvalitní plátková šunka 150–200 g sůl (sůl a čerstvě namletý pepř) řepkový olej na smažení Hromada skvělých receptů na placky a placičky Postup přípravy Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Podobné recepty jako Bramborové rösti se šunkou, sýrem a vajíčkem
Pečené rösti z kořenové zeleniny
Švýcarské pečené bramborové placičky ukazují, jak fantastické jídlo vznikne z obyčejných surovin neobyčejným způsobem přípravy. Stačí jen nastrouhat brambory a osmažit je. Tahle verze rösti využívá bohatou škálu kořenové zeleniny, kterou spojí jako kouzlem xantanová guma a vejce. V troubě získají kř
Podobné recepty jako Pečené rösti z kořenové zeleniny
Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti ...
V pánvi rozehřejte dostatek oleje a vkládejte do něj 3 lžíce bramborového těsta na 1 rösti. Rozetřete ho obrácenou stranou a opečte z obou stran dokřupava. Mezitím rozehřejte v jiné pánvi olej. Medailonky osolte a zprudka opékejte 5 minut z jedné strany. Česnek rozmáčkněte plochou stranou nože. Maso
Podobné recepty jako Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti ...
Tyrolské Gröstle
Tyrolské Gröstle Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. 0x. V tyrolských Alpách najdete tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Vaří se s mnoha obměnami – s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku, což je také výborné. Toto j
Podobné recepty jako Tyrolské Gröstle
Tři druhy pomazánek z jednoho základu recept
Postup přípravy. Všechny uvedené suroviny vyšleháme ve šlehači a rozdělíme do tří misek. Dál pak připravíme tři druhy pomazánek nebo zvýšíme množství surovin na základ a uděláme více druhů pomazánek z tohoto základu.
Podobné recepty jako Tři druhy pomazánek z jednoho základu
Bramborové rösti
Postup přípravy receptu 1 Brambory oloupejte a nastrouhejte na struhadle nahrubo. Dbejte na to, aby se jednalo o brambory typu C. RADA: Jak oloupat brambory? 2 Vymačkejte přebytečnou vodu, přidejte škrob a osolte. RADA: Jak rychle nastrouhat brambory? 3 Promíchejte a smažte na sádle na nerezové nebo
Podobné recepty jako Bramborové rösti
Bramborové placičky-rosti recept
Poznámka autorky receptu. Jsou to placičky shodné s těmi, které dává Mc Donald k snídańovým menu nebo se prodávají mražené obvykle pod názvem "rosti". Neobsahují vejce ani mouku !!! Uvařeno (2x) Přidat do oblíbených (141x) Přidat poznámku. Nahlásit chybu v receptu. Bramborová jídla. Přílohy.
Podobné recepty jako Bramborové placičky-rosti
Utopenci nejlepší co známe recept
Utopenci - nejlepší co známe. Chutný vyprošťovák, který od nepaměti rozjasňuje rána po veselé noci. Variací je nepřeberně, ale základní recept je léty osvědčený - příjemně pikantní a nálev lahodně kyselý. Mezi přáteli budou mít tito utopenci určitě úspěch. 5,0 (143×) majda1512. 135 názorů.
Podobné recepty jako Utopenci nejlepší co známe
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Postup přípravy Brambory oloupejte, nastrouhejte na struhadle nahrubo a vymačkejte, abyste je zbavili přebytečné vody a škrobu. Přidejte k nim vejce, sůl, pepř, utřený česnek, majoránku, hladkou mouku a přilijte mléko.Důkladně promíchejte, aby se vše spojilo v těsto. Na pánvi rozpusťte sádlo, naběra
Podobné recepty jako Nejlepší na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Postup přípravy receptu 1 Na másle s olejem (nebo jiný tuk) zpěníme cibulku, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu (celeru jenom kousek podle chuti) a osmahneme do sklovata. Pak přidáme ovesné vločky, krátce posmažíme a základ je hotový.
Podobné recepty jako Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku
Žloutkový krém recept
Žloutkový krém. Žloutkový krém je nepostradatelnou částí některých dezertů. Ať už se chystáte na věnečky, plněné košíčky, dorty nebo jiné dobroty, tento recept zajistí, že náplň bude sladká, jemná a lahodná. 4,6 (8×) shina. 16 názorů. 30 min. 20. 6.
Podobné recepty jako Žloutkový krém
Linecké cukroví
Postup přípravy. Máslo vyndáme z ledničky v předstihu, všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Mezitím prosijeme mouku a cukr moučku pomocí jemného sítka, hrubý "písek", co nám zbude v sítku, nekompromisně vyhodíme. Do mísy dáme cukr, mouku, máslo, citronovou šťávu a dva žloutky a začneme rukam
Podobné recepty jako Linecké cukroví
Domácí sušenky základní recept
Suroviny. 300 g mouky. 200 g másla nebo margarínu. 100 g práškového cukru. 1 balení vanilkového cukru. 1 vejce. trochu jemně nastrouhané citronové kůry. pro tmavé sušenky přidáme kakao.
Podobné recepty jako Domácí sušenky základní
Masarykovo cukroví s lískovými oříšky
Tradiční kousek cukroví, který je velice snadný na přípravu a ideální pro ty, co s pečením nemají příliš velké zkušenosti. :) Masarykovo cukroví se připravuje z křehkého těsta s lískovými nebo vlašskými ořechy a přes svou jednoduchost patří mezi ty druhy, které mizí z talířů jako první. Nemusíte ho
Podobné recepty jako Masarykovo cukroví s lískovými oříšky
Langoše: recept na základní těsto
Langoše: recept na základní těsto. Připravte si krásně dozlatova osmažené domácí langoše, které se těm kupovaným nemůžou rovnat. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na základní těsto. Finální podobu langošů pak můžete obměňovat podle fantazie - dají se jíst s kečupem, sýrem, zeleninou nebo třeba nasla
Podobné recepty jako Langoše: na základní těsto
Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami
Postup přípravy V hrnci uvařte alespoň 2 l vody a osolte ji. Houby očistěte a nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte máslo s olejem, vsypte česnek a restujte, až začne zlátnout. Přisypte houby, rozdrobte navrch bujon, osolte a opepřete.
Podobné recepty jako Těstoviny se smetanovou omáčkou s houbami
Základní linecké těsto recept
Postup přípravy. Změklou heru utřeme s cukry, žloutky a kůrou z citronu. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto. Přendáme do sáčku a necháme 24 hodin uležet v chladu. Uleželé těsto vyvalujeme a vykrajujeme požadované tvary. Vykrájené tvary dáváme na plech s pečícím papírem a upečeme.
Podobné recepty jako Základní linecké těsto
Bábovka ze šlehačky recept
Postup přípravy. V míse ušleháme celá vajíčka s krystalovým cukrem, přidáme šlehačku a nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem a na konec poslední ingredience dle chuti. Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 20-30 minut.
Podobné recepty jako Bábovka ze šlehačky
Houbový pekáček recept
Houbový pekáček. Jednou z nejvíce tradičních surovin české kuchyně jsou bezesporu houby. Mají pestré využití a jejich výhodou je snadná úprava i jedinečná chuť. Když v lesích díky deštivému počasí houby rostou, nasbíráme si košík hříbků a připravíme lahodný pekáček. 4,9 (67×) hosta. 57 názorů. 65 mi
Podobné recepty jako Houbový pekáček
Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….. recept ...
V kastrolu na oleji nebo másle orestujte zeleninu (čím více budete restovat, tím více bude omáčka hnědá). Přidejte kosti, slaninu nakrájenou na kostky, šunku. Přidejte máslo a podlijte vínem klidně 0,5 litru a nechte vařit klidně 4 hodiny. Vyndejte kosti a všechno přelijte přes cedník a co vám zůsta
Podobné recepty jako Základní hnědá omáčka, odborně nazývaná:….. ...
Bešamel
RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit jíšku. 2. Bešamel ochutíme solí, muškátovým oříškem a ještě 2 minuty povaříme. 3. Bešamelovou omáčku (orig. béchamel) můžeme využít jako přílohu k masu nebo jako základ omáček a polévek. Klíčový je bešamel mimojiné pro přípravu lasagní. RADA: Tradiční itals
Podobné recepty jako Bešamel
Řezy den a noc Pavla recept
TVAROH - 1 kg tvarohu já dala místo 4 vaniček jen tři to stačí, 1 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce rumu ( dávám podle své chuti), a cukr dle chuti jak máme rádi sladký tvaroh. PIŠKOT - 3 vejce, 20 dkg moučkového cukru, 5 lžic oleje, 20 dkg poloh. mouky, 1/2 prášku do pečiva, 3 lžíce mléka. základní
Podobné recepty jako Řezy den a noc Pavla
Zapékané těstoviny s 3 druhy sýrů recept
3 stroužky 3 stroužky česneku protlačeného 2 plechovky 2 plechovky drcených rajčat (ne protlak) kousek kousek chilli papriky sůl pepř 2 kusy 2 kusy Mozarelly bazalkové listy 100 gramů 100 gramů strouhaného Parmezánu 1 1 sýr Ricotta 1 1 menší sklenice mléka
Podobné recepty jako Zapékané těstoviny s 3 druhy sýrů
Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí
Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu akorát na skus, tzv. al dente. Sceďte je, ponechte 1 hrnek vody a těstoviny vsypte k játrům. Zvyšte teplotu, přilijte trochu scezené vody a vmíchejte máslo. Játra vytvoří omáčku a obalí těstoviny. Dochuťte solí a pepřem, posypte parmazáne
Podobné recepty jako Těstoviny s kuřecími játry a šalvějí
Drobenkový koláč s jablky a skořicí
2. Nastrouhaná jablka smícháme s cukrem a skořicí dle chuti a pudinkem. Přidáme dle chuti kokos, ořechy, citron nebo rozinky. Jablečnou směsí posypeme drobenku. Zbytek brobenky nasypeme na jablka a dáme péct do předehřáté trouby zvolna asi na 50 minut - dorůžova. Před podáváním můžeme posypat moučko
Podobné recepty jako Drobenkový koláč s jablky a skořicí
Makové rolky (šneky)
Základní kynuté těsto, maková náplň a drobenka - to je osvědčená klasika, která nikdy nezklame. Jako bonus jsme přidali citrónovou polevu a okulahodící makové rolky, chcete-li šneky, jsou hotové. Hodnocení receptu je 5,0 (5×) Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. MiskaKulicka 4 názory Doba příp
Podobné recepty jako Makové rolky (šneky)
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta recept
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta. Věnečky z odpalovaného těsta patří mezi klasiku českých cukráren a vždy nás vrací zpět do dětství. Tyto věnečky jsou nadýchané a naplněné pudinkovým krémem. Na závěr je můžeme ozdobit tradiční bílou polevou, ale slušet jim bude i poprašek cukru. 8. 5.
Podobné recepty jako Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Máslový krém na vánoční cukroví recept
Máslový krém na vánoční cukroví. Patříte k těm, kteří se do přípravy krémového vánočního cukroví nepouští, protože jim přijde náročná? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit například oříšky, kakaem či kávou. Tímto krémem můžete plnit košíčky, ořechy, trubičky, ale také ...
Podobné recepty jako Máslový krém na vánoční cukroví
Zdravé vánoční kuličky/4 druhy
Kuličky nakonec obalíme v karobu. 4/ ROZINKOVÉ KULIČKY V SEZAMU 6 lžic mletého světlého sezamu, 2 lžíce černého sezamu (lze vynechat a doplnit bílým), hrst mletých rozinek, 3 lžíce medu, lžička skořice, sezam nebo skořice na obalení Rozinky umeleme, přidáme med a mletý sezam a dohustíme nasekanými s
Podobné recepty jako Zdravé vánoční kuličky/4 druhy
Kuřecí srdce podle režiséra Zdenka Trošky recept ...
Koupila jsem kuřecí srdíčka a ony byly ze stoletých slepic. Zcela určitě! Dusila jsem, hlídala, nakone jsem to dusila už celou hodinu a dvacet minut, tedey dvojnásobek času a srdíčka pořád tvrdá. Tak jsem to přendala do papiňáku a dusila v papiňáku ještě 20 minut. Srdíčka byla polotvrdá, no rozkousa
Podobné recepty jako Kuřecí srdce podle režiséra Zdenka Trošky ...