Povidla pečená v troubě recept
Zmírníme teplotu na 50 °C a pečeme 8-10 hod (nejlépe přes noc). Pak povidla můžeme, ale nemusíme, rozmixovat. Horké plníme do čistých a suchých skleniček a na povrch každé nalijeme lžíci rumu. Dobře očistíme hrdla sklenic, zavíčkujeme a obrátíme asi na 5 minut dnem nahoru.
Podobné recepty jako Povidla pečená v troubě
Jablečná povidla na 3 způsoby recept
Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku odtrhneme nebo zespoda odřízneme.
Podobné recepty jako Jablečná povidla na 3 způsoby
Povidla pečená v troubě recept
Varianta 1: Zmírníme teplotu na 150 °C a pečeme asi 4 hodiny. Necháme zchladnout, pak rozmělníme tyčovým mixérem nebo šťouchadlem na brambory (většinou to není vůbec třeba) a pokud povidla nejsou dostatečně tuhá, přendáme je do kastrolu a na mírném ohni za občasného míchání vaříme do zhoustnutí.
Podobné recepty jako Povidla pečená v troubě
Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí
Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí. Můžete je dát na smažené bramborové placky, přidat k pečenému kachnímu prsu, naplnit povidly rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó…. Možností je neskutečně mnoho, ale základem jsou poctivá povidla. Vyzkoušejte je podle následujícího recept
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí
Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí recept ...
Suroviny: švestky, cukr třtinový, skořice, badyán, kyselina citronová, med. Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozložíme rovnoměrně na plech. Posypeme cukrem, přidáme badyán, skořici.Předehřejeme troubu spodní i horní ohřev….
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla s badyánem a skořicí ...
Pečená švestková povidla recept
Tento recept je nejlepší ze všech, které jsem kdy zkoušela. Příprava je mnohem kratší, povidla jsou výborná na chuť a nekazí se. Pokud se vám urodily švestky, neváhejte a vyzkoušejte. Jen ještě upozorňuji, že konzistencí jsou tato povidla řidší než kupovaná, ale dobře se roztírají.
Podobné recepty jako Pečená švestková povidla
Povidla pečená v troubě
Způsob přípravy. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Švestky důkladně omyjeme, osušíme, rozpůlíme na poloviny a zbavíme je pecek. Rozložíme je do vyššího pekáče, zakapeme octem a v předehřáté troubě je pečeme 25 minut. Pak je rovnoměrně posypeme polovinou cukru a pečeme dalších asi 15 minut.
Podobné recepty jako Povidla pečená v troubě
Švestková povidla v troubě recept
Postup přípravy. Švestky pomeleme na masovém mlýnku (lze nechat i rozpůlené, ale pečou se delší dobu). Dáme do pekáče (velký pekáč je půl dávky), zasypeme cukrem, zalijeme octem, přikryjeme utěrkou a necháme 12 hod. rozležet. Pak dáme do rozehřáté trouby na 180°C a pečeme cca 5 hodin, když je šťáva
Podobné recepty jako Švestková povidla v troubě
Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Oddělíme tak pecky, které zůstanou v povidláku. Do rozvaru přidáme cukr, ocet a promícháme. Ochucený švestkový rozvar pečeme pekáči, nebo kastrolu bez pokličky v troubě při teplotě 160 až 170 stupňů. Tenhle proces může trvat 4–6 hodin, protože povidla musí dostatečně zhoustnout.
Podobné recepty jako Švestková povidla z povidláku, v troubě pečená
Kořeněná povidla z nektarinek recept
Dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Necháme je 15 minut péct, občas je promícháme. Když nektarinky pustí šťávu a měknou, přimícháme cukr, citrónovou kůru a koření, vrátíme do trouby a necháme opět asi 15 minut péct. Občas opět nezapomeneme promíchat.
Podobné recepty jako Kořeněná povidla z nektarinek
Povidla pečená v troubě fotografie 4
Fotografie k receptu Povidla pečená v troubě . Domů - Recepty - Povidla pečená v troubě. Zpět na recept. Povidla pečená v troubě Povidla pečená v troubě Hella toprecepty.cz toprecepty.cz toprecepty.cz toprecepty.cz toprecepty.cz Předchozí Následující 3 z 6. Předchozí ...
Podobné recepty jako Povidla pečená v troubě fotografie 4
Krájené hranaté koláče z plechu recept
1 špetka soli 80 g moučkového cukru 210 ml mléka 70 g másla (nebo jiného tuku) 1 žloutek 16-18 g čerstvého droždí Náplň: 250 g tvarohu v kostce 50 g krupicového cukru (podle potřeby) 1 vanilkový cukr kůra z 1/2 bio citronu 1 lžíce rumu 1 menší vejce 70 g povidel strouhaný perník na zahuštění povidel
Podobné recepty jako Krájené hranaté koláče z plechu
Pečená hrušková povidla bez míchání
Postup přípravy. Pokrájené hrušky dejte do hlubšího pekáče (můžete vyložit pečicím papírem s vyššími okraji). Polijte octem, vše promíchejte a dejte péct na 200–250 stupňů do trouby. DŮLEŽITÉ: Během pečení ani jednou nemíchejte! Pečte 20–25 minut.
Podobné recepty jako Pečená hrušková povidla bez míchání
Jablečná povidla na koláč pečená
Pracovní postup: Jablka oloupeme, odjadřincujeme a nakrájíme na malé kousky, Dáme do hrnce, zalijeme vodou a za stálého míchání vaříme až se jablka rozvaří na kaši. Rozehřejeme si troubu na 180-200 stupňů, jablečné pyré přelijeme na pekáč a dáme do trouby péci.
Podobné recepty jako Jablečná povidla na koláč pečená
Voňavá jablečná povidla
Postup přípravy receptu. Jablka pokrájíme na kousky, podlijeme troškou vody (0,5 dcl), pokapeme citronovou šťávou a necháme je rozdusit na malém plameni (můžeme i rozpéct) se špetkou nastrouhané citronové kůry. Během dušení mícháme, aby se nám nepřipálila.
Podobné recepty jako Voňavá jablečná povidla
Hodně rychlá povidla stránka 2
Vypeckované švestky si s trochou vody rozmixujeme na jemno. Dáme do hrnce nebo pánvičky s nepřilnavým povrchem, dle sladkosti švestek přidáme… - stránka 2
Podobné recepty jako Hodně rychlá povidla stránka 2
Švestková povidla
Postup přípravy receptu. 1. Omyté, vypeckované švestky smícháme s cukrem a octem a necháme do druhého dne odležet. Druhého dne dáme švestky vařit asi na 2,5-3 hodiny. Záleží na tom, jak hustá povidla chceme. Nejdříve uvedeme do varu a potom vaříme při mírném ohni.
Podobné recepty jako Švestková povidla
Povidlové buchty ze špaldové mouky
Připravte si náplň: Smíchejte povidla s rumem a nastrouhaným perníkem. V pekáči rozpusťte máslo a vyválejte těsto. Z těsta vykrajujte čtverce velké asi 6 × 6 cm a doprostřed na ně klaďte náplň. Dobře buchty zabalte, namočte v pekáči s máslem a do pekáče je vyskládejte. Nechte ještě 20 minut na teplé
Podobné recepty jako Povidlové buchty ze špaldové mouky
Pečené kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Vsypte ji do pekáče a přidejte česnek a rozmarýn. Slaninu nakrájejte na kostičky a promíchejte se zeleninou. Osolte, posypte 1 lžičkou kmínu a poklaďte plátky z poloviny másla. Zbylé máslo rozehřejte. Kuře omyjte, osušte papírovou utěrkou, vyjměte případné vnitřnosti a svažte mu nohy.
Podobné recepty jako Pečené kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Peciválky – kynuté buchtičky s mákem a mlékem
mák (mletý mák s cukrem) Malé buchtičky se spařovaly horkým mlékem s medem a posypaly se nebo obalily mákem, který je obřadní plodonosnou rostlinou, vyznačující se velkým množstvím malých zrnek, krajově i sypaným perníkem, polévaly se sirupem z cukrové řepy a rozpuštěným máslem. Někde to jsou buchti
Podobné recepty jako Peciválky – kynuté buchtičky s mákem a mlékem
Domácí papardelle (nebo tagliatelle) recept
Suroviny: mouka polohrubá, vejce, olej olivový, sůl. Nejprve rozmícháme vejce, olej a sůl. Do této směsi postupně přidáváme mouku a pokaždé dobře promícháme. Podle potřeby můžeme přidat až lžíci….
Podobné recepty jako Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
Povidla pečená v troubě fotografie 8
Fotografie k receptu Povidla pečená v troubě. Zpět na recept. Povidla pečená v troubě
Podobné recepty jako Povidla pečená v troubě fotografie 8