Grilovaný pstruh nadívaný citronem a bylinkami
Grilovaný pstruh plněný citronem a bylinkami je skvělým pokrmem, který se rychle připravuje na přímém ohni. Tento lahodný rybí pokrm vyniká svou jemnou chutí, která se sk...
Nakládaná vejce
Nakládaná vejce jsou skvělým způsobem, jak využít zbylá uvařená vajíčka, například z Velikonoc. Vejce se naloží do chutného nálevu, který je podobný tomu, jaký se používá na utopen...
Tom kha kai (z Prostřeno)
Tom kha kai je thajská polévka, která se vyznačuje svou jemnou chutí a aromatickými ingrediencemi. Základem je vývár, do kterého se přidávají šalotky a česnek, které dodají pok...
Zelený chřest s jednoduchou holandskou omáčkou
Toto jídlo spojuje svěží chuť zeleného chřestu s lahodnou holandskou omáčkou, která je považována za jednu z nejvýznamnějších omáček v gastronomii. Zelený chřest, jakožto jedna z prvn...
Fettuccine s lososem a chřestem
Fettuccine s lososem a chřestem je lahodné jídlo, které spojuje jemné těstoviny s krémovou omáčkou, svěžím chřestem a šťavnatými kousky pečeného lososa. Tato neodolatelná k...
Kaiserschmarrn z Prostřeno
Kaiserschmarrn je tradiční rakouský dezert, který se vyznačuje nadýchanými kousky palačinek. Příprava začíná tím, že se rozinky namočí v rumu, aby získaly výraznější chuť. Poté se oddělí v...
Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem se zeleninou
Pstruh po mlynářsku je oblíbené jídlo, které vyniká svou jednoduchostí. Ryba je připravena na přepuštěném másle, které dodává pokrmu jemnou máslovou chuť a zajišťuje, že se př...
Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem
Pečená krůtí prsa s quinoou, kořenovou zeleninou a bylinkovým pestem představují zdravé a chutné jídlo. Krůtí maso je méně tučné a bohaté na bílkoviny, což z něj činí výbornou...
Tvarohovo-citronový dort s malinami
Tvarohovo-citronový dort s malinami je ideální letní dezert, který si můžete vychutnat i bez náročného zdobení. Pokud se vám nechce experimentovat s barvením krému či vytvář...
Spagheti alla Nerano s cuketou a sýrem dle neapolského šéfkuchaře
Pokud máte rádi italskou kuchyni, určitě byste měli vyzkoušet pravý recept na špagety alla Nerano s cuketou a sýrem od renomovaného neapolského šéfkuchaře Salvatora Iovina. Tento šéfku...
Restované kuře v hořčično-estragonové smetanové omáčce
Restované kuře v hořčično-estragonové smetanové omáčce spojuje jemnost kuřecího masa s výraznou chutí estragonu, což je charakteristické zejména pro francouzskou kuchyni. Pokud máte d...
Zelený chřest s jednoduchou citronovou omáčkou
Zelený chřest je vynikající pokrm, který nepotřebuje složité přípravy. Jeho příprava zahrnuje krátké vaření na páře, což mu umožní zachovat krásnou barvu a křupavou strukturu....
Grilovaný fenykl
Grilovaný fenykl je dosud málo známý pokrm, který přináší osvěžující chuť a může mile překvapit i ty, kdo nemají fenykl jako koření v oblibě. Grilováním se chuť fenyklu j...
Tyrolské Gröstle
Tyrolské Gröstle je oblíbený pokrm, který můžete ochutnat v tyrolských Alpách, a to jak v restauracích na svazích, tak v malebných vesnicích. Existuje mnoho variant tohoto jídla, které...
Retro dezerty: Žloutkové řezy
Žloutkové řezy jsou tradiční dezert, který můžeme nalézt v různých variantách v kuchyních Rakouska, Slovenska a Maďarska, což naznačuje jejich dlouhou a bohatou historii. Dnes s...
Pesto z mrkvové natě
Pesto z mrkvové natě je zajímavou variantou klasického italského pesta, které většina lidí zná jako základní součást italské kuchyně. Tento pokrm můžete přichystat z č...
Špenátové palačinky s tvarohem, balkánským sýrem a rukolou
Špenátové palačinky jsou lahodné jídlo s jemnou chutí a krásně výraznou barvou. Tyto palačinky můžete připravit jak sladké, tak slané, ale v tomto receptu se zaměřujeme na slano...
Špenátový koláč jako sluníčko
Špenátový koláč ve tvaru sluníčka je jarní specialita, která spojuje tradiční italské recepty s originálním vzhledem. Tento koláč svým uspořádáním připomíná rozjasněné...
Gratinované brambory se smetanou
Gratinované brambory jsou výtečné a lze je podávat samostatně, i když se původně považují za luxusní přílohu, která se výborně hodí k steakům. Pro osvěžení doporučuji podávat je s tro...
Špagety s chřestem a krevetami
Špagety s chřestem a krevetami jsou skvělým jídlem, které dokonale využívá čerstvý chřest během jeho sezony. Toto lahodné jídlo spojuje křehkost chirfilu s chutí mořsk...
Mrkvance z Polné
Mrkvance z Polné jsou tradičním pokrmem, který se peče při různých příležitostech, přičemž jednou z nejvýznamnějších událostí je pouť konaná v druhé zářijové neděli. Tato pouť je spojena...
Tzatziki – řecký jogurtový dip s okurkou a koprem
Tzatziki je tradiční řecký dip, který se skládá z hustého jogurtu, nastrouhané okurky a aromatického kopru. Tento osvěžující pokrm je v Řecku oblíbený a podává se k široké...
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Tyto obrácené řízky mají svůj vlastní šarm a nabízejí zajímavou alternativu k tradičním receptům. Příprava v troubě zajišťuje, že zůstávají šťavnaté a nejsou příliš tu...