Volarské koláče recept
Jemné kynuté poměrně velké koláče netradičního čtvercového tvaru se v jihočeských Volarech a okolí pekly na větší slavnosti - posvícení, poutě, svatby, křtiny apod. Jsou obvykle plněné ochuceným tvarohem a sypané strouhaným perníkem. Vychladlé se krájí na čtvrtiny. Vzhledem k blízkým hranicím s Rako
Podobné recepty jako Volarské koláče
Selský koláč recept
Postup přípravy. Do trochu mléka s cukrem rozdrobíme droždí a uděláme kvásek. Po vzejití přidáme žloutek, zbytek cukru, sůl, vlahý tuk, vanilku, citr. kůru a vypracujeme vláčné těsto, necháme vykynout. Potom těsto rozválíme na placku, pomocí hrnku vykrojíme kulaté tvary koláčů, okrajem potřeme vejce
Podobné recepty jako Selský koláč
Volarské koláčky
Volarské koláčky. Volarské koláčky Zdroj: Regionální kuchařka. 4x. Kdysi se jim říkalo také guladschen, dnes jsou známé spíše jako volarské koláče. Tradičně se plní tvarohem, nářečně nazývaným kaas. 15 porcí. 60 minut.
Podobné recepty jako Volarské koláčky
Volarské koláče fotografie 5
Fotografie k receptu Volarské koláče. Zpět na recept. Volarské koláče
Podobné recepty jako Volarské koláče fotografie 5
Koláče hruškáče
100 ml oleje. 30 g droždí. kůra z 1/2 citronu. sůl. Hrušková náplň: cca 12 hrušek. 1,5 lžičky mletého koření (skořice, badyán, hřebíček) 2 lžíce rumu. 1 lžíce povidel.
Podobné recepty jako Koláče hruškáče