Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku ...
Jazyky očistíme, dáme do papiňáku společně se solí, rozmarýnem a 300 ml studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 45 minut. Hrnec ochladíme, jazyky vytáhneme, ponoříme do studené vody a pak sloupneme. Sloupnuté jazyky vložíme do vývaru, přidáme 50 ml horké vody,
Podobné recepty jako Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku ...
Vepřový jazyk s rozmarýnem pro rychlejší přípravu v papiňáku ...
Fotografie k receptu Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku Domů - Recepty - Vepřový jazyk s rozmarýnem - pro rychlejší přípravu v papiňáku Zpět na recept
Podobné recepty jako Vepřový jazyk s rozmarýnem pro rychlejší přípravu v papiňáku ...
Vepřový jazyk v křenovo-hořčičné omáčce recept
V papiňáku asi 45 minut. Měkké jazyky ihned zchladíme a oloupeme. Na omáčku rozpustíme máslo a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli. Přidáme semínka a opékáme, až začne lehce prskat. Vmícháme hořčici a po chvilce zasypeme moukou. Po zasmažení mouku zalijeme cca 400-500 ml vývaru z jazyků. Ne
Podobné recepty jako Vepřový jazyk v křenovo-hořčičné omáčce
Polská omáčka s vepřovým jazykem recept
Postup přípravy. Nejprve uvařme jazyky. Do hrnce (já vařila v papiňáku) dáme jazyky, koření, sůl, oloupanou rozpůlenou cibuli a vaříme asi 40-45 minut v papiňáku (v normálním hrnci dobu zdvojnásobíme). Uvařené jazyky vyjmeme, zchladíme ve studené vodě a oloupeme.
Podobné recepty jako Polská omáčka s vepřovým jazykem
Vepřový jazyk na kari a rajčatech recept
Postup přípravy. Jazyky dobře opláchneme a s kořením a zeleninou dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme. Já jsem použila papiňák - doba vaření 35 minut, obyčejný hrnec - 50 minut a trochu víc vody. Uvařený jazyk přendáme do nádoby se studenou vodou, ochladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk na kari a rajčatech
Vepřový jazyk s pekingskou omáčkou recept
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili. Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a nakrájejte na plátky. Vývar přeceďte a zredukujte. Zahustěte škrobem. Podávejte studené se salátem nebo teplé s jasmínovou nebo b
Podobné recepty jako Vepřový jazyk s pekingskou omáčkou
Jazyk vařený vepřový recept
Postup přípravy. Omyté jazyky dáme do tlakového hrnce s nejnutnějším množstvím vody (aby jazyky byly zcela pod vodou). Přidáme suroviny a koření k jazyku. Když začne tlakový hrnec pískat, vaříme ještě 15 min. Posléze odkryjeme a jazyky vyjmeme a na prkénku sloupneme (horké jdou krásně). Větší a star
Podobné recepty jako Jazyk vařený vepřový
Vepřovka z papiňáku
Pokrájené maso podlijeme cca 1 dl vody a povaříme asi 10 minut. Natlakováním pak samo necháme dojít. 5. Pokud maso necháme vcelku, podlijeme asi 2 dcl vody a vaříme asi 25 minut, pak odstavíme a necháme dojít. Po odtlakování maso zkontrolujeme, případně dobu varu o chvíli prodloužíme. Doba varu zále
Podobné recepty jako Vepřovka z papiňáku
Vepřový jazyk na česneku
Postup přípravy receptu 1 Očištěné a vyprané jazyky vložíme do vroucí osolené vody společně s celou cibulí a polovinou prolisovaného česneku. Vaříme téměř doměkka, poté dáme jazyky na chvíli do studené vody (aby se daly lehce sloupnout). Oloupané jazyky nakrájíme na asi 8 mm silné plátky a opepříme
Podobné recepty jako Vepřový jazyk na česneku
Vepřový jazyk s vejci v aspiku recept
Postup přípravy. Jazyky uvaříme s kořením, cibulí a česnekem doměkka. Pokud budete dávat mrkev do aspiku, přidejte ji k jazykům později, aby nebyla rozvařená. Po uvaření jazyky ihned namočíme do studené a po vychladnutí oloupeme. Vývar necháme ztuhnout a stáhneme tuk.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk s vejci v aspiku
Vepřový jazyk vařený a lá svíčková recept
Postup přípravy. Do "papiňáku" dáme vařit omyté jazyky+sůl, celý pepř, nové koření+bobkový list (cca 20 min.) uvařené jazyky vyndáme - zchladíme studenou vodou a sloupneme, nakrájíme na plátky.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk vařený a lá svíčková
Vepřový jazyk na brusinkách recept
Vepřové jazyky opláchneme a dáme nejlépe do papiňáku z kostkou masoxu a 3 dl vody od doby varu vařit na 20 minut. Mezitím si z brusinek, vína, citronové šťávy, oleje a pepře umícháme marinádu. Do 3/4 měkka uvařené jazyky zchladíme studenou vodou, sloupneme je a nakrájíme na širší plátky.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk na brusinkách
Vepřový jazyk v křenovém aspiku recept
Suroviny: jazyk vepřový, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, bobkový list, pepř celý, sůl, želatina na vaječnou tlačenku, smetanový křen Vepřový jazyk v křenovém aspiku Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
Podobné recepty jako Vepřový jazyk v křenovém aspiku
Vepřovka z papiňáku pomazánka nebo polotovar Recepty ...
Poté papiňák uzavřeme a pod tlakem vaříme podle výkonu hrnce cca 25 - 45 minut. Čas dušení se odvíjí od výkonu tlakového hrnce, a též dáme pozor, na "vysyčení" tekutiny při natlakování. Některé hrnce mají větší úbytek páry při vaření, jiné téměř žádné. Já vůbec nepodlévám, maso a cibule si pustí ...
Podobné recepty jako Vepřovka z papiňáku pomazánka nebo polotovar Recepty ...
Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený recept ...
V zapékací míse na oleji osmažíme slaninu a odstavíme z ohně. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, pivo, vývar, mírně opepříme a promícháme. Poloměkké jazyky vložíme do studené vody, sloupneme kůži a nakrájíme na šikmé dva a půl cm silné plátky a položíme je do připravené směsi v zapékac
Podobné recepty jako Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený ...
Vepřový jazyk v pikantní omáčce recept
Postup přípravy. Vepřové jazyky uvaříme společně s kouskem mrkve, cibule, celeru a koření, jak jsme zvyklí při vaření obyčejného vývaru z masa, či kostí (skeletu). Ochladíme ve studené vodě, sloupneme a nakrájíme na širší plátky.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk v pikantní omáčce
Vepřové jazyky na černo
Osolíme a zalijeme vodou. Vaříme asi 45 minut doměkka. Jazyky vyndáme a hned prudce zchladíme pod studenou vodou. Pak je snadno oloupeme. Vývar zahustíme máslovou jíškou a vaříme ještě asi 10 minut. Vyndáme zeleninu a omáčku přecedíme do jiného kastrolu. Případně dochutíme solí, přisladíme cukrem, p
Podobné recepty jako Vepřové jazyky na černo
Vepřovka z papiňáku pomazánka nebo polotovar recept ...
K masu přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli, drobně nasekaný česnek, tymián, vše promícháme a necháme rozvonět. Poté papiňák uzavřeme a pod tlakem vaříme podle výkonu hrnce cca 25 - 45 minut. Čas dušení se odvíjí od výkonu tlakového hrnce a též dáme pozor na "vysyčení" tekutiny při natlakování. N
Podobné recepty jako Vepřovka z papiňáku pomazánka nebo polotovar ...
Svíčková z jazyka recept
Zeleninu i s vývarem rozmixujeme. V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou. Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem. Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme n
Podobné recepty jako Svíčková z jazyka
Řízky z uzeného hovězího jazyka recept
Postup přípravy. Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší.
Podobné recepty jako Řízky z uzeného hovězího jazyka
Jazyk na česneku recept
Postup přípravy. Jazyky uvaříme v osolené vodě s oloupanou cibulí, novým kořením a celým pepřem doměkka. Po uvaření ochladíme a oloupeme. Na rozehřátém oleji osmahneme rozetřený česnek, přidáme sůl, kmín a na plátky nakrájený jazyk.
Podobné recepty jako Jazyk na česneku
Vepřový guláš na leču,s fazolí připravený v papiňáku recept ...
330 g zeleninového leča. hořčice. 300 ml vývaru. 425 ml chilli fazolí v pikantní omáčce (1 plechovka) 2 velké cibule nakrájené nadrobno. 2 velké lžíce sádla. 1 lžíce sladké mleté papriky. sůl. zelené bylinky na posypání hotového guláše/druh podle vlastní chuti.
Podobné recepty jako Vepřový guláš na leču,s fazolí připravený v papiňáku ...
Uzený jazyk s křenovou kaší
Uzený jazyk s křenovou kaší. Uzený jazyk s křenovou kaší Zdroj: Marek Bartoš / Kulinárium. 7x. Vybraní jazýčci si pochutnávají na jazyku. Má jemné libové maso, které uzením získá kouřovou chuť a dlouhým vařením změkne. Skvěle se k němu hodí křenová bramborová kaše, jejíž štiplavost můžete upravovat
Podobné recepty jako Uzený jazyk s křenovou kaší
Veselé vepřové jazýčky recept
Postup přípravy. Jazyky opláchneme, vložíme do hrnce, přidáme 1 celou očištěnou cibuli, 5 stroužků česneku, nové koření, pepř, mírně osolíme (nebo dáme 1/2kostky bujónu), zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka (já jsem vařila v papiňáku v litru vody 35 minut). Měkké jazyky ochladíme, sloupneme kůži
Podobné recepty jako Veselé vepřové jazýčky
Vařený jazyk přírodní, smažený recept
Postup přípravy. Vodu dáme vařit a oloupeme si cibuli a česnek. Do vroucí vody vložíme omyté jazyky, přidáme sůl, oloupanou a napůl rozkrojenou cibuli i česnek. Dále přidáme koření, přiklopíme poličkou a vaříme cca 1,5 - 2 hodiny. V průběhu vaření občas zamícháme.
Podobné recepty jako Vařený jazyk přírodní, smažený
Vepřové na rozmarýnu recept
Postup přípravy. Plátky masa nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem, zakápneme olejem. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Poté maso zlehka obalíme v hladké mouce. Na oleji necháme zesklovatět na půlměsíčky nakrájenou cibuli, zprudka opečeme plátky masa. Podlijeme vínem a
Podobné recepty jako Vepřové na rozmarýnu
Hovězí jazyk na černo recept
Postup přípravy. Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka. Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne, stačí normální hrnec, ale doba přípravy se o hodinu prodlouží).
Podobné recepty jako Hovězí jazyk na černo
Vepřový guláš
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vo
Podobné recepty jako Vepřový guláš
Pečený vepřový jazyk recept
Vepřový jazyk kupuju dost často, nikdy mu ale nestačilo ke sloupnutí jenom spaření, vždy krátce povařit. No možná má někdo jinou zkušenost. Odpovědět volente 3. 7. 2014 18:12 Jazyky kupuji většínou již bez blanky, maximálně je dočistím. Kůže jazyka je tužší, ale po 1,5 - 2h pečení, podle velikosti,
Podobné recepty jako Pečený vepřový jazyk
Bůčková dobrota z papiňáku recept
Postup přípravy. V papiňáku na rozehřátém tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme všechno koření, bůček vcelku a zprudka po všech stranách maso opečeme. Poté otočíme kůží dolů a podlijeme horkou vodou.
Podobné recepty jako Bůčková dobrota z papiňáku
Vepřová pečeně v papiňáku
V papiňáku rozpálíme sádlo (nebo olej) a maso na něm ze všech stran zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vodou. Papiňák uzavřeme. Jakmile začne unikat pára ztlumíme oheň a vaříme cca 30 minut, odstavíme z ohně a necháme dojít. 2. Hotovou "pečeni" vyjmeme z hrnce a nakrájíme na plát
Podobné recepty jako Vepřová pečeně v papiňáku
Vepřové plátky s rozmarýnem a kečupem. recept
Pro možnost hodnocení se prosím přihlašte. Vaclav Fronek 8 názorů Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min 60 min (60 min příprava) 19. 5. 2010 08:28 VEPŘOVÉ PLÁTKY s rozmarýnem a kečupem. Vaclav Fronek Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku receptu; Suroviny Porce: 2
Podobné recepty jako Vepřové plátky s rozmarýnem a kečupem.