Makrela v alobalu recept
Postup přípravy. Makrelu rozřízneme, vykucháme, omyjeme, usušíme. Do změklého másla přidáme rozmačkaný česnek, grilovací koření bylinky- lepší čerstvé, jdou i sušené. Nastrouháme kůru z půlky citronu, opepříme, osolíme. Máslo poctivě promělníme.
Podobné recepty jako Makrela v alobalu
Makrela na grilu recept
Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby. Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky.
Podobné recepty jako Makrela na grilu
Grilované makrely recept
Do této směsi přimícháme olivový olej a připravíme marinádu. Marinádou potřeme nachystané makrely a necháme v lednici marinovat asi 0,5–2 hodiny. Makrely grilujeme otevřené nejdříve kůží nahoru při středním až vyšším žáru. Po 5 minutách ryby otočíme, potřeme zbylou marinádou a grilujeme dalších 5 mi
Podobné recepty jako Grilované makrely
Domácí uzená makrela recept
Postup přípravy. Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hodiny (plus mínus) na 60°C.
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Doma uzená makrela recept
Postup přípravy. Rozmražené a opláchnuté ryby uložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou, ve které jsme dobře rozmíchali odváženou sůl a necháme asi 10-12 hodin odležet. Před uzením každou makrelu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny.
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Makrely na roštu
Postup přípravy receptu 1 Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme, lístečky otrháme. Obojí rozložíme na makrely. Ryby dáme do speciální grilovací formy nebo do alobalu a grilujeme 20-30 minut. V
Podobné recepty jako Makrely na roštu
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory recept ...
V kastrůlku smícháme mléko a nasekaný kopr, zahřejeme a po deseti minutách jím zalijeme brambory a cibuli. Pečeme dalších 15 minut, poté na brambory položíme makrely (nemusíme odstraňovat kůži, protože se sama odloupne během pečení) a dopečeme dalších 15 minut. Uvařeno (1x) Přidat do oblíbených (34x
Podobné recepty jako Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory ...
Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Postup přípravy receptu 1 Makrelu očistíme od kůže a kostí a dáme do mísy. Přidáme pomazánkové máslo (nebo mascarpone), hořčici (lze i dijonskou), cibuli, sůl, pepř. Vše dobře promícháme nebo vyšleháme a necháme alespoň půl hodiny v chladnu proležet.
Podobné recepty jako Jednoduchá pomazánka z uzené makrely
Makrela na grilu Institutu kompliment
2 Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický apod.) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky. 3 Po několika minutách otočíme; pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci. 4
Podobné recepty jako Makrela na grilu Institutu kompliment
Koleno v alobalu na grilu
Koleno v alobalu na grilu - recept: Koleno dáme uvařit do tlakového hrnce - pozor nerozvařit - stačí 30 minut ve slané vodě! Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost Poté vyjmeme, necháme vychladnout, vyndáme z něj velkou kost
Podobné recepty jako Koleno v alobalu na grilu
Uzený pstruh nebo makrela recept
Asi po 12 hodinách ryby opláchneme, napíchneme na háček, necháme okapat a oschnout nejméně hodinku. Do předem rozehřáté udírny zavěsíme ryby a asi půl hodiny je dosušujeme při otevřené udírně při teplotě cca 50 °C. Po této době udírnu zavřeme a udíme při teplotě 75/80 °C asi 2 a půl hodiny.
Podobné recepty jako Uzený pstruh nebo makrela
Lahodná pomazánka z uzené makrely recept
1 větší uzená makrela 1 vejce natvrdo 1 PL francouzské (dijonské) hořčice 1 cibule 1 větší kyselá okurka 50 g strouhaného tvrdého sýru 2-3 PL másla citronová šťáva 1 PL zakysané smetany tatarská omáčka kopr sůl čerstvě namletý pepř Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit v
Podobné recepty jako Lahodná pomazánka z uzené makrely
Uzená grilovaná žebra recept
Uzená žebra uvaříme téměř do měkka. Necháme vychladnout. Poté připravíme směs z oleje, prolisovaného česneku a grilovacího koření. Žebra naložíme (stačí 2 hodiny) a poté grilujeme. TIP Jak na grilované maso Poznámka autorky receptu Je to zase velmi jednoduché.
Podobné recepty jako Uzená grilovaná žebra
Dědkův kapr gril recept
Na stůl si rozvineme alobal, místo kde bude kapřík, přetřeme olejem, na něj nasypeme půl dávky cibule, půl česneku, pár plátků rajčete, položíme vedle sebe 2 plátky anglické, na to položíme připraveného kapra, přidáme pár jehliček rozmarýnu a opakujeme vrstvení - na kapra anglickou, posypat cibulí,
Podobné recepty jako Dědkův kapr gril
S Klárou v kuchyni: Pikantní rybí pomazánka z uzené makrely
Uzenou makrelu zbavte kůže a maso pečlivě oberte, promněte mezi prsty, aby v mase nezůstaly kostičky, a poté maso přidejte do mísy. Podle chuti dosolte, pomazánku jemně zamíchejte a podávejte s dobrým chlebem. PRIMA TIP: Zeleninovou omáčku adžiku můžete zaměnit za pikantní ajvar nebo ljutěnicu. Všec
Podobné recepty jako S Klárou v kuchyni: Pikantní rybí pomazánka z uzené makrely
Salát z uzené makrely recept
makrela (díl bez kůže a kostí) sterilovaná zelenina bez láku (stejný díl) konzerva sterilovaného hrášku (může být i sterilovaná kapie) bílý pepř sůl plnotučná hořčice trocha cukru majonéza (poměrně hodně, na 500 g směsi zeleniny a masa jí může být i 150 g) Kuchařky Ivy Trhoňové právě v prodeji Do ob
Podobné recepty jako Salát z uzené makrely
Makrela se zeleninou na grilu recept
Postup přípravy. Makrelu potřeme olejem (já používám olivový), okořeníme, posypeme bylinkami. Mezitím si nakrájíme na kostky syrovou zeleninu a brambory a ochutíme. Můžeme dát do alobalu vše dohromady, nebo rybu a zeleninu s brambory zvlášť. Záleží na každém. Můžeme také makrelu grilovat zvlášť bez
Podobné recepty jako Makrela se zeleninou na grilu
Makrela vyprošťovák recept
Suroviny 1 uzená makrela 1 sterilovaná okurka 100 g majonézy 1 polévková lžíce Dijonské hořčice citronová šťáva z 1/2 citrónu 1 cibule 1 vařená mrkev hrst sterilovaného hrášku špetka soli cukr pepř Naše kuchařky právě v prodeji Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné
Podobné recepty jako Makrela vyprošťovák
Makrelová pomazánka
Postup přípravy receptu. 1. Uzenou makrelu důkladně zbavíme kostí a rozmačkáme vidličkou. Přidáme nastrouhaná 1-2 vejce uvařená natvrdo, jemně krájenou cibuli, kostku taveného smetanového sýra. Ochutíme hořčicí, majonézou a solí. Mažeme na chléb.
Podobné recepty jako Makrelová pomazánka
Makrela s nivou na pomerančích recept
Postup přípravy. Ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme k němu česnek utřený se solí a necháme ho rozvonět. Pomeranč rozpůlíme a z poloviny vymačkáme šťávu, kterou přilijeme k rozpuštěnému máslu. Máslovou směs necháme vychladnout a ztuhnout.
Podobné recepty jako Makrela s nivou na pomerančích