Jablka v županu
Jablíčka naplněná směsí ořechů a koření, zabalená do listového těsta a upečená v troubě, jsou skvělý dezert nejen pro chl...
Domácí cider
Cider je v zásadě jablečné víno, alkoholický nápoj odpovídající obsahem alkoholu dvanácti- až třináctistupňovému pivu. Ci...
Rychlý dezert
Spižírna zeje prázdnotou a za dveřmi stojí návštěva nebo vás honí mlsná? U nás dost běžná situace, a proto mám v záloze n...
Babiččiny šunkofleky recept
Babiččiny šunkofleky. Šunkofleky s uzeným masem představují jídlo, které naše babičky a maminky umí naprosto dokonale. Osvědčený recept nikdy nezklame a navíc je velmi jednoduchý. Celý oběd totiž hravě připravíte v jednom pekáčku, nic složitého. 4,9 (13×)
Podobné recepty jako Babiččiny šunkofleky
Zavařování v myčce recept
Moderní kuchyňské spotřebiče nám umí velmi ulehčit práci. Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i k zavařování? Je to snadné, nepotřebujete speciální hrnec ani teploměr. V myčce zavaříte nejen zeleninu a ovoce, ale také houby i maso.
Podobné recepty jako Zavařování v myčce
Maminčiny palačinky
Hotové palačinky servírujte podle chuti s domácí marmeládou nebo dalšími ingrediencemi. Pokud se rozhodnete pro omáčku z mraženého nebo čerstvého ovoce, stačí ho dát do kastrůlku, lehce podlít vodou a přidat cukr podle chuti. Pak nechte provařit, dokud se ovoce nerozvaří na omáčku a do požadované ko
Podobné recepty jako Maminčiny palačinky
Česká klasika: Vepřové s mrkví a bramborem
Orestujte, poté podlijte troškou vody a při střední teplotě duste pod pokličkou. Podle potřeby podlévejte vodou a míchejte. Duste, dokud nebude maso měkké, minimálně 1 hodinu. Mezitím si připravte mrkve. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Oloupejte mrkve a nakrájejte je na kolečka. V hrnci rozehřejte má
Podobné recepty jako Česká klasika: Vepřové s mrkví a bramborem
Bramboráky se zelím recept
Brambory, zelí a česnek vložíme do velké mísy, přikápneme trochu mléka, dáme mouku, vejce, koření a sůl. Pořádně rozmícháme, aby nám vzniklo klasické bramborákové těsto, pokud se nám zdá příliš husté, můžeme přilít trošičku mléka. Na pánev nalijeme větší množství oleje a usmažíme bramboráky se zelím
Podobné recepty jako Bramboráky se zelím
Macecha řezy recept
Macecha řezy. Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept je toho důkazem. Dvoubarevné těsto, prolité pudinkem a navrch šlehačka - macecha řezy ohromí každého. 19.
Podobné recepty jako Macecha řezy
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo recept
Dáme péct do trouby na 200°C, pečeme dokud se maso jemně nerozpadá a nezapomínáme každých 15 minut kontrolovat a podlévat. Zelí dáme do kastrolu, zasypeme kmínem, přisolíme, přilijeme trochu vody a 20 minut vaříme. zaprášíme moukou a necháme zhoustnout. Bokem opražíme na jemno krájenou cibulku s tro
Podobné recepty jako Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka. Save. Bramboráky patří mezi poklady české kuchyně. Podobné placky najdete v mnoha světových kuchyních, ale naše české bramboráky voní po česneku a majoránce. Vyzkoušejte prověřený recept na tradiční pochoutku, která umí vykouzlit úsměv na tvá
Podobné recepty jako Nejlepší na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka ...
Šťáva(omáčka)k masu recept
Šťáva (omáčka) k masu. Rychlé jednoduché řešení, když vám zbyde maso a potřebujete k němu šťávu (omáčku). Šťáva (omáčka) k masu bude hotová rychle a vy zbylé maso dobře využijete k dalšímu jídlu. 8. 1. 2014 17:33.
Podobné recepty jako Šťáva(omáčka)k masu
Výborné lasagne recept
Postup přípravy. Připravíme masovou směs: na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a za stálého míchání a oddělování kousků od sebe ho necháme zatáhnout. Maso osolíme a okořeníme, přidáme kečup. Kořeníme hodně, abychom dosáhli vý
Podobné recepty jako Výborné lasagne
Maminčina svíčková snadná i pro začátečníky recept
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky. Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v troubě a bez gramu mouky. Zkuste ji uvařit podle našeho receptu. 30.
Podobné recepty jako Maminčina svíčková snadná i pro začátečníky
Pštrosí vejce recept
Jak uvařit vejce. Do mísy dáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme trošku mleté papriky (dle chuti) a 2 celá vejce. Zahustíme stouhankou a promícháme. Touto směsí obalíme celá vařená a oloupaná vejce tak, aby byla celá zabalená. Pak ještě celou kouli lehce obalíme ve strouhance.
Podobné recepty jako Pštrosí vejce
Čevabčiči recept
Čevabčiči. Malé masové šištičky z balkánské kuchyně s názvem čevabčiči nejsou nijak složité a stačí na ně jen mleté maso, to ostatní budete mít zřejmě doma. Čevabčiči podávejte s nakrájenou cibulí, hořčicí a pečivem nebo bramborami. 4,9 (18×) přihlašte. Jitka a Vlastik. 25 názorů.
Podobné recepty jako Čevabčiči
Těsto na pizzu
Když těsto přestane lepit, přeneseme ho na prkénko a necháme alespoň 5 minut odpočinout. Pak těsto přeložíme na tři čtvrtiny a necháme ho odpočívat dalších 30 minut při pokojové teplotě. Poté ho uložíme v uzavřené míse do lednice kynout. Druhý den těsto rozdělíme na jednotlivé porce. Na jednu pizzu
Podobné recepty jako Těsto na pizzu
Mrkvový dort s ořechy
Po rozpuštění cukru postupně přimíchejte povolené máslo a nakonec krém odlehčete přidáním ušlehané rostlinné šlehačky. Korpus po vychladnutí překrojte podélně na dvě části. Promažte ho vyšší vrstvou krému a poté celý dort omažte krémem ze všech stran. Boky obsypte nahrubo mletými ořechy. Na závěr mů
Podobné recepty jako Mrkvový dort s ořechy
Maso dvou barev čínská kuchyně recept
Maso vybereme a na pánvi rozpálíme tuk. Přidáme játra, zelí, česnek a dobře zamícháme. Přihodíme blanšírované maso, houby, zalijeme zálivkou, snížíme teplotu a dusíme 3 minuty. Pak jídlo dáme na nahřátou mísu a na stejné pánvi rozpálíme 1 PL oleje, přidáme chilli a nové koření; prudce opražíme, přid
Podobné recepty jako Maso dvou barev čínská kuchyně
Kedlubnová polévka s bramborem
Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami s pečivem. PRIMA TIP: „Specifická polévka z kedlubny, která je plná netradičních chutí, si zaslouží také netradiční víno. Báječně jej chuťově doplní Freixenet Pinot Grigio Garda DOC, u kterého dominuje květinová vůně s jemným ovocným charakterem. V chuti je vín
Podobné recepty jako Kedlubnová polévka s bramborem
Smažené nudle s kuřecím masem
Smažené nudle s kuřecím masem; foto: Vietnamská kuchyně – Lehce a hravě s Vietem. Vietnamská kuchyně. Lehce a hravě s Vietem. Viet Anh Doan si získal nesmírnou popularitu jako představitel Lia ze seriálu Ohnivý kuře a to jak svými výroky o Vietnamcích, obchodu a politice, tak i svým kuchařským umění
Podobné recepty jako Smažené nudle s kuřecím masem
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a ...
Uzenou krkovici a jednu cibuli nakrájejte na kostičky a na sádle společně orestujte. Orestované maso s cibulí rozdělte na dvě části. Jednu část rozmixujte najemno a spojte s druhou částí. Ze směsi vytvarujte 30g kuličky, které následně zamrazte. Z bramborového těsta udělejte 50g koule, z nich vytvoř
Podobné recepty jako Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím a ...
Babiččina kmínová polévka
Postup přípravy receptu. 1. Na sádle opražíme kmín, kratince pariku (to kvůli barvě) a lžíci mouky. Zalijeme vodou, přidáme vegetu a povaříme cca 10 minut. Nakonec vmícháme rozšlehané vejce. Pro obměnu můžeme přidat petrželku, popřípadě trochu nastrouhané zeleniny (mrkev, celer, petržel, ap.). 2.
Podobné recepty jako Babiččina kmínová polévka
Segedínský guláš recept
Klenot pocházející z Maďarska, který jsme si u nás rychle oblíbili – to je segedínský guláš. Šťavnaté vepřové maso a kyselé zelí dodávají jídlu charakteristickou chuť. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept, my si tentokrát ukážeme tradiční postup "jako od maminky". 5,0 (86×) přihlašte. Jitka a
Podobné recepty jako Segedínský guláš
Vaření rýže v mikrovlnné troubě
Rýži vařím v mikrovlně podle návodu co k ní mám od výrobce. Podstata je nechat rýži "dojít" tak dlouho jak ji vaříme. Vařím ji 10 minut, v nádobě zůstává po této době ještě hodně vody, která se během "dojití" rýže všechna vstřebá a rýže je hotová. Pokud se stane, že je rýže ještě malinko tvrdá, zapn
Podobné recepty jako Vaření rýže v mikrovlnné troubě
Punčové řezy jako z cukrárny recept
Punčové řezy jsou nejen vizuálně krásné, ale také mají zcela nezaměnitelnou chuť, které snadno podlehnete. Podle tradičního receptu si je můžete upéct i doma, budou chutnat stejně jako ty z cukrárny. Jsou krásně šťavnaté, vonící po rumu, a mnohem snazší, než byste čekali. 5,0 (144×) přihlašte. cathl
Podobné recepty jako Punčové řezy jako z cukrárny
Guláš z patizonů recept
Kdo umí, ten umí! Zahrádku už nemám skoro deset let a jen pomalu si zvykám, že musím některé věci kupovat (např. nakládané okurky - těch jsem dělala okolo osmdesáti sklenic pro celou rodinu a když jsem si poprvé byla koupit okurky v obchodě, byla jsem jako podebraná, byl to hodně divný pocit), no a
Podobné recepty jako Guláš z patizonů
Bůček po asijsku
Jako první si uvařte jasmínovou rýži podle návodu. Já mám doma rýžovar, takže už rýži ani jinak nevařím. Po uvaření ji uchovávejte do podávání v teple – to umí rýžovar také skvěle. Bůček nakrájejte na velmi tenké plátky. Z omáček, cukru, česneku a cibule vytvořte marinádu, do které pak maso dejte al
Podobné recepty jako Bůček po asijsku
TZATZIKI originální řecký recept
TZATZIKI - originální řecký recept. Tzatziki jsou původem z Řecka, kde se, podobně jako v Turecku, servírují jako předkrm, případně jako příloha k masovým pokrmům, například ke gyrosu nebo souvlaki. Základem pokrmu jsou nastrouhané okurky a řecký jogurt, k nimž se přidávají další přísady.
Podobné recepty jako TZATZIKI originální řecký
Domácí listové těsto
Postup přípravy receptu. Tuk nastrouháme do mouky, zpracujeme všechny přísady v nelepivé těsto a necháme chvíli v ledničce odležet (stačí, než oloupeme a nakrájíme jablka). Pečeme jako listové těsto, dáváme do trouby při teplotě 200 °C, asi po 10 minutách ztlumíme na 150-180 °C. Z tohoto množství js
Podobné recepty jako Domácí listové těsto
Zapečené palačinky se špenátem
Postup přípravy receptu. 1. Nejdříme připravíme klasický špenát. Potom připravíme palačinky (bez cukru). Když máme obojí hotovo, palačinky naplníme špenátem, vložíme do vymazaného (nejlépe máslem) pekáčku, zalijeme smetanou a dáme na 15-20 minut zapéct. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným s
Podobné recepty jako Zapečené palačinky se špenátem
Škubánky s mákem
Postup přípravy receptu. 1. Oškrábané brambory opláchneme ve vlažné vodě, překrojíme v půli, zalijeme vodou, osolíme a vaříme téměř doměkka. Vodu z brambor zpola scedíme, obrácenou vařečkou uděláme v bramborách několik otvorů, zasypeme hrubou moukou a pod poklicí necháme na mírném ohni vařit (pařit)
Podobné recepty jako Škubánky s mákem
Pečené kuře s nádivkou recept
Pokud se peče i s nádivkou uprostřed, přidejte 15 minut navrch. O propečenosti masa se můžete přesvědčit tak, že zapíchnete dlouhý tenký nůž do nejsilnější části stehna nebo prsa. Když nůž vytáhnete, začne z místa vpichu po chvíli vytékat šťáva. Pokud je čirá, máte před sebou dobře propečené kuře.
Podobné recepty jako Pečené kuře s nádivkou
Hamburger podle Pohlreicha
Udělala jsem to z toho důvodu, abych jej nemusela pořád někde hledat a mám ho zde uložený v oblíbených, tudíž snadno přístupný. A když už jsem ho sem hodila, dala jsem ho veřejný, aby jej našli i vyzkoušeli další. Kritizovat umí každý, hlavně když prd ví...
Podobné recepty jako Hamburger podle Pohlreicha
Pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou
Pokrmy z ryb umí být nenáročné na suroviny i přípravu. Leckdy stačí jen trochu koření, díky kterému vykouzlíte specialitu od prvního do posledního sousta. Přesně takový je dnešní pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou! do 30 minut. 4 porce.
Podobné recepty jako Pečený losos s medovo-hořčičnou marinádou
Vepřové maso na pivu
1. Vepřové maso nakrájíme na plátky a obalíme ve škrobové moučce. Osolíme a opepříme. Na rozehřáté sádlo vložíme připravené maso a za stálého míchání ho orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a podlijeme pivem. Dusíme asi 15 minut, přidáme na plátky nakráje
Podobné recepty jako Vepřové maso na pivu
Halušky s kysaným zelím
1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme s lžící oleje, přidáme kysané zelí, osolíme (můžeme i jemně opepřit) a podusíme 10-15 minut. 2. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou. 3. Do vroucí osolené vody hážeme halušky přes speciální cedník (nebo přes struhadlo s velkými otvor
Podobné recepty jako Halušky s kysaným zelím
Cukrožroutova hrášková pomazánka nejen pro děti
Kuchařka se hodí pro děti od sedmi let, nebo i mladších, pokud už umí číst a krájet nožem. Naučí je vařit i způsobně stolovat. Recepty obsahují zdravější suroviny, třeba med a ovoce místo cukru, a respektují specifika dětského jídelníčku. Vtipná videa a jednotlivé díly ze seriálu najdete na www.medv
Podobné recepty jako Cukrožroutova hrášková pomazánka nejen pro děti