Citronová kůra do pečiva recept
Jani,opravdu tahle kůra je bezva.Není vysušená a může se přidat i pár kapek citronové šťávy aby to bylo vláčnější.Vždy když přidáš další kůru,tak trochu umačkat a přidat cukr.Opravdu pořád krásně voní.
Podobné recepty jako Citronová kůra do pečiva
Vánoční perníčky recept
Vychladlé perníčky zdobíme bílkovou polevou, kterou připravuji takto: 3x jemně prosátý moučkový cukr utřeme s bílkem a přidáme 2-3 kapky citronové šťávy, hotová poleva by se měla táhnout, přikryjeme ji mokrou utěrkou a necháme 15-20 minut odležet.
Podobné recepty jako Vánoční perníčky
Nevařená rybízová šťáva
Červený rybíz prolisujeme a odměříme množství šťávy. Na 1,5 l šťávy přidáme 2,1 l vody a kyselinu benzoovou a necháme přes noc stát. Potom přecedíme přes utěrku. Znovu odměříme šťávu a na 1 l šťávy přidáme 900 g cukru. Necháme stát, dokud se všechen cukr nerozpustí, přičemž občas promícháme. Potom .
Podobné recepty jako Nevařená rybízová šťáva
Voňavý sirup z bezinkových květů
Uchování sirupu: všechy sirupy (bezinkový, meduňkový, mátový, jablečný, třešňový) v hrnci pasterizuji na max. 80 stupňů, naliju až po vrch do sklenic třeba od rumu), zašroubuju a naležato nechám vychladnout. Po otevření musí být v lednici. Jinak nic nepočítám, prostě to jenom zaleju a dál už je to s
Podobné recepty jako Voňavý sirup z bezinkových květů
Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Pokud chceme mít jistotu, že nám jablka vydrží do další sezóny, můžeme k nim přidat (vmíchat) trochu kyseliny citronové. Já to nedělám a vydrží bez problému. A když náhodou některá sklenička nevydrží, je to vždycky chyba v tom, že víčko pořádně netěsnilo a já si toho nevšiml. Proto je po zavaření ve
Podobné recepty jako Babiččina dia sterilovaná strouhaná jablka
Zázvorový sirup recept
Dneska jsem sirup uvařila. Sama za sebe bych tam dala více zázvoru. Vařit dle receptu, ale do citronové šťávy ještě přimíchat šťávu ze zázvoru, který jsem si nastrouhala na hrubém struhadle a ručně vymačkala. Bude to mít trošku větší grády.
Podobné recepty jako Zázvorový sirup
Dip z červené řepy
Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy. Dip dáme do chladna proležet alespoň na hodinu. Podáváme ke grilovanému, vařenému, pečenému nebo smaženému masu. Podávat můžeme klidně jen k vařeným nebo
Podobné recepty jako Dip z červené řepy
Kokosky raz dva
misi | 28. 1. 2011 15:56. presne tak na tomdle se neda nic zkazit a vzdy jsem kokosky mela v pohode tak nevim kde je chyba akorat jak jsem psala ted nize tak tam obcas dam vajicko na vic pac zalezi jak jsou velky ale tak kdyz vidim ze to u sebe nedrzi pridam vajicko a taky zalezi jak jste to tvarova
Podobné recepty jako Kokosky raz dva