Jednoduchý recept na výborné sýrové krekry, pozor, jsou návykové!
Hodnocení
5.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
podle chuti
sůl
těsto
200 g
máslo
2 ks
žloutek
300 g
eidam
300 g
hladká mouka
200 ml
smetana ke šlehání
1 balíček
kypřicí prášek do pečiva
Postup přípravy
Máslo rozpustíme, sýr nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s hladkou mouku, práškem do pečiva, žloutky a smetanou ke šlehání.
Těsto vyválíme na plát silný asi 2 - 3 mm a nakrájíme radýlkem na kousky. Krekry krájíme na cca 1,5 x 1,5 cm velké čtverečky. Lehce na povrchu posolíme a dáme péct dozlatova do trouby předehřáté na 180 °C.
Sýrové krekry podáváme jako dobrou chuťovku k různým příležitostem.