1 lžíce | sůl | |
250 ml | ocet | |
400 g | cibule | |
2.5 kg | cuketa | |
8 lžic | cukr krupice | |
100 ml | olivový olej | |
1 lžíce | mletý pepř | |
300 g | paprika červená | |
200 g | bílá paprika |
Cukety oloupeme, zbavíme zrníček a nastrouháme na nudličky. Budeme potřebovat 2,5 kg čisté váhy (po opracování). Papriky očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Všechny suroviny smícháme v hrnci dohromady a necháme přes noc v chladu odležet. Druhý den cuketovou směs plníme do připravených sklenic, zavíčkujeme a sterilujeme při 90 - 100 °C asi 25 minut. Sterilované pepřenky z cukety podáváme jako přílohu k masu, výborně chutná také na pečivu, někdo ji pojídá jen tak samotnou. Chuťově je recept opravdu povedený. Množství vyjde asi na 8 sklenic pepřenek z cukety.
Nejoblíbenější recepty z cukety
Cuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena