Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kousky, dopředu uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout. Na oleji nebo na sádle opékáme brambory s větvičkou rozmarýnu, nebo ve hmoždíři utlučeme sušený rozmarýn a přidáme k bramborám. Opepříme a opékáme je dozlatova.
Maso vyndáme z lednice a necháme asi hodinu vyrovnat teplotu. Rozpálíme troubu a litinovou pánev (nebo jakoukoliv, kterou lze dát do trouby). Maso potřeme olivovým olejem (stačí kapka) a dáme na rozpálenou pánev a po třech minutách otočíme a po dvou minutách dáme maso na pánvi do trouby, která je vyhřátá na 200 °C. V troubě se maso dopékáme asi 7 minut nebo podle vlastních preferencí.
Maso vyndáme z trouby a osolíme a opepříme. Potom maso zabalíme do alobalu a přikryjeme utěrkou, aby maso příliš nechladlo. Necháme odležet jen chvilku a mezitím připravíme omáčku.
Pánev dáme na sporák a k výpeku přilijeme deci červeného vína. Pánev je z trouby rozpálená a víno se začne hned odpařovat. Až se víno odpaří, přidáme lžičku dobré hořčice a lžičku BBQ omáčky, pak pánev stáhneme z ohně a přidáme máslo. Před podáváním rozbalíme maso a šťávu přidáme do omáčky. Omáčku promícháme a při servírování dáme pod maso.
Steak s BBQ omáčkou a opékanými brambory s rozmarýnem podáváme jako chutný hlavní chod k různým příležitostem.