Příprava česnekového másla:
Česnek prolisujeme a petrželovou nať nakrájíme najemno. Všechny připravené suroviny na česnekové máslo důkladně promícháme v misce a odložíme stranou - nejlépe do lednice.
Příprava kotlet:
Kotlety opláchneme studenou vodou a necháme ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím prolisujeme česnek a smícháme ho s olejem, solí a pepřem a touto směsí potřeme steaky z obou stran. Poté je necháme 10-15 minut marinovat.
Gril rozehřejeme a rošt lehce potřeme tukem. Steaky rozložíme na rošt a z každé strany je minutu zprudka opékáme. Potom je přesuneme na okrajovou část grilu, aby se mohly připravovat při středně vysoké teplotě. Pokud používáme plynový gril, stáhneme hořáky. Je-li gril stále příliš horký, můžeme maso položit na přídavný vyšší rošt. Doba tepelné úpravy závisí na tom, jaké steaky chceme mít: krvavé připravujeme 5-6 minut, střední 7-10 minut a propečené 10-15 minut. Během grilování je občas obracíme.
Steaky podáváme na předehřátých oválných talířích s kouskem česnekového másla, které se lehce rozpůstí.