Vyzkoušejte recept na výbornou přílohu - šťouchané brambory trochu jinak.
50 g | slanina |
30 g | máslo |
3 ks | brambory |
1 ks | cibule |
1 hrst | čerstvá petrželka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
Brambory očistíme a ve slupce povaříme doměkka, necháme trochu vychladnout. Poté brambory oloupeme. Slaninu nakrájíme nadrobno a necháme jí na mírném ohni škvařit. Pokud je málo tučná, tak přidáme trochu sádla. Když je slanina téměř hotová, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a máslo a necháme zesklovatět. Poté přidáme oloupané brambory a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou před podáváním ozdobíme a dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou. Takto připravené šťouchané brambory se hodí například k sekané.
Recept na sekanou krok za krokem
Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.
Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky
Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.
autor cubeec
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena