Ve veliké míse smícháme lžíci oleje se 4 lžícemi piva, česnekem a novým kořením. Do směsi smícháme kousky srnčího masa a v chladničce necháme marinovat několik hodin nebo přes noc. Troubu rozehřejeme na 160 stupňů. Maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Marinádu schováme, maso otřeme do sucha. Ve velikém kastrolu rozpálíme olej a slaninu a maso na něm 5 minut opékáme. Přidáme cibuli a mrkev a opékáme ještě pár minut. Potom vmícháme mouku, přilijeme zbytek piva a marinádu a ochutíme solí a pepřem. Za stálého míchání uvedeme do varu. Kastrol odstavíme, přikryjeme pokličkou a dáme do trouby. Pečeme hodinu, pak vmícháme oškrábané brambory a klobásu. Pečeme asi půl hodiny až maso a brambory změknou. Maso se zeleninou pokryjeme zelím a necháme v troubě chvíli zapéct, potom podáváme.