2 lžíce | citronová kůra | |
500 g | špendlíky | |
těsto | ||
---|---|---|
1 hrnek | cukr | |
5 lžic | olej | |
3 ks | vejce | |
2 hrnky | hladká mouka | |
1 hrnek | polohrubá mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | ovocná šťáva | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
Dobře zralé špedlíky opláchneme, osušíme a odpeckujeme. Ovoce dáme do mísy s nastrouhanou kůrou z dobře umytého bio citronu a 5 lžícemi cukru a necháme odpočinout. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Větší vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny a přidáme olej. Přilijeme hrnek šťávy, kterou pustilo ovoce a naposledy po menších částí přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pokud je těsto až moc husté, přidáme pár lžic šťávy z ovoce nebo mléko. Těsto na moučník musí být ale hustější. Plech vysteleme pečicím papírem, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto uhladíme na plech a posypeme ovocem. Špendlíkový koláč pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Špendlíkový koláč na plech po vychladnutí ozdobíme cukrem moučka, nakrájíme a vychutnáme.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena