Baby špenát důkladně omyjeme, zbavíme stonků a nakrájíme najemno. Na rozpuštěném másle špenát podusíme, až se zatáhne a množství špenátu se díky tepelnému zpracování zredukuje, vmícháme kostku lučiny a necháme probublat. Hustou špenátovou směs odstavíme a trochu osolíme. Do téměř vychladlé náplně přidáme sýr nakrájený na drobné kostičky.
Z listového těsta vykrájíme kolečka o velikosti košíčků, ze zbytků nakrájíme tenké proužky.
Plechové nebo silikonové košíčky podle potřeby vymažeme tukem, vyložíme těstem a asi do 3/4 navršíme špenátovou náplň. Cik cak poklademe proužky těsta tak, abychom vytvořili mřížku. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky.
Špenátové košíčky pečeme v silně vyhřáté troubě dozlatova. Podáváme jako slanou chuťovku. Dají se jíst teplé i studené.
Z 1 plátu listového těsta vytvoříme 4 velké košíčky. 1 košíček je jednou porcí. Jako chuťovka to stačí. Můžeme připravit samozřejmě i košíčky menší.