4-5 stroužků | česnek | |
3 ks | vejce | |
6 ks | brambory | |
3-4 lžíce | smetana | |
6-8 lžic | hladká mouka | |
6 plátků | maso uzené vařené | |
300 g | špenát mražený | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
1 špetka | mletý kmín | |
mletý černý pepř |
Listový špenát necháme rozmrazit a všechnu tekutinu vymačkáme. Špenát překrájíme nahrubo. Syrové brambory oloupeme, jemně nastrouháme a osolíme. Škrobový výluh zcela vymačkáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nastrouhané brambory promícháme se špenátem, vejci, smetanou a česnekem. Postupně za stálého míchání přidáváme mouku, dokud nevznikne středně husté těstíčko. Bramborákové těstíčko se špenátem osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme asi 20 minut rozležet. Těsto naneseme na pánev s horkým olejem a rozetřeme na tenkou placku. Na polovinu položíme plátek uzeného masa. Jakmile začne těsto tuhnout, přeložíme polovinu placky na maso a velmi zvolna dopékáme z obou stran do zlatavé barvy. Špenátové bramboráky s uzeným masem podáváme teplé s čerstvou zeleninou.
Bramboráky na pět způsobů: Klasické, plněné uzeným i pečené v troubě
Bramboráky - česká klasika, která se neomrzí. Ale vyzkoušet tyto smažené placky na různé způsoby se rozhodně vyplatí. Naučíme vás bramboráky tradiční, plněné špenátem, doplněné houbami i fitness variantu z trouby.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena