Hovězí plátky naklepeme z obou stran, rozložíme, posypeme vegetou, pokapeme worcesterskou a sójovou omáčkou a potřeme hořčicí.
Na každý plátek dáme kousek okurky, vejce, cibule, slaninu poté plátky svineme a sepneme párátkem nebo svážeme. V kastrolu zpěníme cibulku dozlatova a přidáme závitky. Ty orestujeme ze všech stran. Během opékaní přidáme worcesterskou a sójovou omáčku podle chuti. Španělské závity zalijeme vodou s zeleninovým bujonem a dusíme doměkka asi 60 minut. Podle potřeby doléváme vodou. Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vody a provaříme asi 15 až 20 minut. Před koncem vaření přidáme do omáčky zbytek vejce, okurky a slaninu na kostičky a vložíme zpět závitky. Vše společně už jen prohřejeme a podle potřeby dochutíme soli a pepřem.
Španělské závitky podle Míry podáváme s dušenou rýží.