Šalotku opečeme v rendlíku na másle a 1 lžíci oleje na středním ohni zhruba 3 minuty. Potom přidáme žampiony a na mírném ohni je opékáme další 2 minuty. Směs osolíme a opepříme, zaprášíme moukou a za stálého míchání zhruba minutu podusíme.
Do rendlíku s žampiony postupně přilijeme smetanu a portské víno, přidáme sluncem sušená rajčata a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Omáčku povaříme na mírném ohni 8 minut.
Špagety vaříme v mírně osolené vodě s 1 lžící olivového oleje 12-14 minut tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné.
Těstoviny scedíme a vrátíme do hrnce, přelijeme žampionovou omáčkou a 3 minuty prohříváme. Pokrm upravíme na nahřáté talíře nebo do misek, posypeme nakrájenou petrželkou i podáváme s opečenými trojúhelníky toastového chleba.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART