Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Chilli papričku očistíme, zbavíme jadérek a jemně usekáme. Zakysanou smetanu promícháme s citronovou šťávou a usekanou pažitkou. Oloupaný česnek prolisujeme.
Připravíme si masové koule. Do mletého masa vmícháme prolisovaný česnek, vejce, jogurt a solamyl. Směs osolíme, opepříme a necháme asi 20 minut rozležet. Z odleželého masa mokrýma rukama tvoříme koule o velikosti vlašského ořechu, které pozvolna opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Masové kuličky vyjmeme a uchováme na teple.
Ve výpeku krátce orestujeme nakrájenou chilli papričku, vmícháme uvařené špagety a růžičky květáku, vše přelijeme ochucenou zakysanou smetanou, podle potřeby zředíme vývarem z květáku a prohřejeme.
Masové koule rozdělíme na porce, na ně navršíme špagety s květákem a omáčkou. K pokrmu podáváme zvlášť na posypání strouhaný sýr parmazán.