Náročný recept s netradičními ingrediencemi.
sůl | |
400 g | špagety |
1 lžíce | oregano |
pepř | |
4 lžíce | olivový olej |
900 g | srdcovka v lastuře |
3 stroužky | prolisovaný česnek |
špetka | čili papričky mleté |
900 g | oloupaná nakrájená rajčata |
60 g | ochucené olivy |
Srdcovky dáme do mísy, přelijeme mírně osolenou vodou a necháme 30 minut stát. Propláchneme je studenou tekoucí vodou a očistíme kartáčkem případný písek z lastur. Srdcovky s polámanými schránkami a ty, které se po zaťukání nožem na schránku neuzavřou nepoužíváme!!!
Na velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek a chilli papričky (možno vynechat) a opékáme je asi 2 minuty. Vmícháme rajčata, olivy a oregano (dobromysl) a směs za častého míchání dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Pánev přikryjeme poklicí a omáčku dusíme ještě 10 minut.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu tak, aby byly měkké. Zároveň však musí být pevné. Důkladně je scedíme a asi 125 ml tekutiny v níž se špagety vařily, odložíme.
Do omáčky vmícháme srdcovky a odloženou tekutinu, v níž se vařili špagety. Vaříme 5 minut. Srdcovky, které se během vaření neotevřou, vyhodíme. Omáčku přelijeme do velkého hrnce.
Do omáčky přidáme špagety, podle chuti osolíme a opepříme, a pokrm promícháme pomocí dvou vařeček. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Zdroj: Slovart.cz
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena