2 ks | vejce | |
60 g | mandle | |
400 g | hrášek mražený | |
100 ml | smetana na vaření | |
2 plátky | vepřová krkovice s kostí | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
vývar | ||
hladká mouka | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř |
Plátky masa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a tence rozklepeme. Mandle spaříme vařící vodou a oloupeme. Několik mandlí odložíme stranou na zdobení. Zbytek nastrouháme najemno a promícháme s rozšlehanými vejci. Plátky krkovičky obalíme v hladké mouce, smočíme v rozšlehaných vejcích s mandlemi a velice zvolna propečeme na oleji z obou stran dozlatova. Hrášek uvaříme v malém množství vývaru doměkka a rozmixujeme se smetanou v hladkou kaši, kterou podle potřeby ochutíme solí a zjemníme olejem. Krkovičku smaženou v mandlovém těstíčku podáváme s hráškovým pyré, zdobíme půlkami mandlí, čerstvou zeleninou a bylinkami.
Vepřová krkovice, panenka i kotleta v originálních receptech
Vepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
Tip na víkendový oběd: Vepřová krkovice na smetaně
Vepřové maso na smetaně má jemnou chuť, použité bylinky mu dodají vůni a chuť masa zvýrazní. Připravte si krkovici podle podrobného FOTORECEPTU.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena