Slepici důkladně omyjeme, naporcujeme a osolíme.
Na velké pánvi nebo pekáči osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu a vložíme naporcovanou slepici.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okořeníme mletou paprikou a porce slepice opečeme ze všech stran.
Po 10 minutách zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme 45 až 50 minut.
Ke slepici přidáme očištěný nastrouhaný celer. Opět přikryjeme a dusíme ještě 10 až15 minut.
Slepici vytáhneme a ke šťávě vlijeme smetanu na vaření. Podle potřeby zahustíme hladkou moukou a necháme projít varem.
Slepici vrátíme do omáčky a pánev (pekáč) odstavíme.
Slepici na celeru a paprice servírujeme na talíře, přeléváme omáčkou a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.