Recept na velmi chutnou zelňačku z Beskyd s kousky moravské klobásy a slaniny.
40 g | slanina |
1 ks | vejce |
5 g | máslo |
120 g | brambory |
5 g | sádlo |
40 g | hladká mouka |
120 g | zakysaná smetana |
200 g | kyselé zelí |
80 g | moravská klobása |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
kmín |
Kyselé zelí překrájíme, brambory nakrájíme na kostky, vložíme do vody, podle potřeby osolíme, přidáme kmín a dáme vařit. Slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu rozpustíme v hrnci, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Do zavařené polévky přidáme zakysanou smetanu s rozšlehaným vejcem. Klobásu nakrájíme, orestujeme na sádle a přidáme do polévky. Podle potřeby ochutíme slezskou zelňačku solí a na závěr zjemníme máslem. Slezskou zelňačku můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
autor Vasili
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena