Hovězí maso nameleme a dochutíme pepřem a solí. Z masa uděláme placky o něco větší než je houska.
Na plech rozprostřeme pečicí papír, který polijeme olejem, na něj dáme masové placky necelý centimetr vysoké. Placky dáme péct do trouby a zhruba po 6 minutách je otočíme a necháme je stejně dlouho péct. Poté burgery vyndáme a dosmažíme na pánvi.
Mezitím co jsou placky v troubě, housky rozkrojíme a z rozkrojené strany je opečeme. Uděláme si dresink. V misce rozmícháme majonézu s hořčicí, dochutíme pepřem, solí a cukrem. Spodní část housky natřeme dresinkem, položíme maso, plátek sýra, cibuli, okurku salát a přikryjeme vrškem housky.
Domácí burger už jen naservírujeme na talíř a můžeme si pochutnat na skvělém pokrmu.